• Inici
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edita
Blue Orange Green Pink Purple

Foto del grup

Foto Monalco


DUES RESSENYES DE DOS LLIBRES DE FRANCESC MIRALLES

Abans que s'acabi l'any vull fer unes breus ressenyes dels dos llibres que s'han llegit els de 3r d'ESO. No sé si així s'animaran a entrar el blog. Gent de 3r, ara ja no teniu cap excusa! (tampoc vull que soni massa desesperada aquesta crida...)
Tots dos llibres són de Francesc Miralles (Barcelona, 1968), l'autor del Quart Reich, La Profecia 2013 i Un haikú per a l'Alícia. Tots dos es classifiquen com a literatura juvenil, tant pels personatges que hi surten, com per les experiències que s'hi narren.

UN CURS D'ESTIU A IRLANDA ens parla de l'estada d'una noia, l'Aura, a una escola de Dublín durant l'estiu. Arribarà a Irlanda amb moltes pors i incerteses. És una noia que no ha viatjat mai sola. No sap gaire anglès. Es troba totalment perduda. Primer s'instal·la a casa de Miss Fitzpatrick, una senyora gran amb qui no s'entén gens. Després decideix anar a viure a una caòtica residència d'estudiants, on fa molt amics: l'Anja, molt interessada en els nois, tots els nois, el Dave, un personatge molt curiós, el Koji, un japonès que s'interessa per l'Aura però no sap com expressar-li, l'Harish, un noi indi del qual s'enamorarà l'Aura; i la Loreto, la seva millor amiga de l'escola.
El llibre es llegeix amb facilitat. I crec que no es fa gens feixuc perquè hi ha força diàleg. L'autor intercala les lletres de cançons en anglès que escolta la protagonista i el “Quadern Verd”, que és on l'Aura apunta notes de les classes de cultura irlandesa. És un recull i, alhora, un homenatge als autors més influents de la literatura irlandesa: James Joyce, Oscar Wilde, Beckett, Stoker, etc. També trobem algunes reflexions sobre la realitat històrica d'Irlanda, especialment en el capítol en què l'Aura viatja a l'Ulster.
Les experiències que viurà l'Aura a Irlanda la canviaran. Quan marxa ja no és aquella noia tímida i espantada del començament. Ha madurat. Ha après moltíssímes coses, a part de l'anglès, és clar.
Acabo amb una frase del llibre, atribuïda a Oscar Wilde: “La vida és senzillament un mal quart d'hora format de moments exquisits”.

EL LLIBRE DE L'HIVERN, tot i ser també literatura juvenil té un caire diferent. És més filosòfic que l'anterior. I també més intrigant. Alguns crítics l'apropen a la narrativa gòtica.
El Joel té setze anys. Viu a Bellvitge i no és feliç. Voldria marxar ben lluny. Veure món. Coneix la Sandra i decidiran marxar. Però el viatge no serà com ell pensava: marxa sol i no va massa lluny. Quedarà atrapat en un poble perdut a la Serra del Cadí: Malnom (sí, sí, és el nom del poble). La primera nit allà és de pel·lícula de por. Una capella amb pintades gores i demoníaques, música de piano sense músic que toqui les tecles...
De mica en mica anirà coneixent els pocs habitant del poble: l'Agustí un okupa que busca desesperadament “el llibre”. El Papallona, un senyor de 70 anys amb cadira de rodes que col·leciona mots que vulguin de “papallona” en tots els idiomes del món. I la Júlia, una noia que viu amb sis gossos salvatges. Tota la història girarà al voltant de la recerca del Llibre de l'hivern. L'Agustí ens el descriu així:
“Qui el llegeix entén de sobte el significat de la seva vida, de totes les vides. I quan tens això, ja no necessites treballar, ni criar fills, ni prosperar econòmicament. Perquè has vist les urpes del llop. Si aquest llibre arribés a les masses, la gent entraria en una fase d'hibernació. Suposo que per això l'autor el va titular El llibre de l'hivern. Tots abandonaríem el que haguessim fet fins llavors i podrien tancar-se feliçment a la seva closca a esperar la mort.”
Bé, ja veieu que és un llibre ple de misteris que ara no desvetllaré. Només us diré que el Joel trobarà finalment El llibre, encara que no serà el que s'esperava. Acabant amb dues frases del llibre:
“Mai no trobaràs res important si esperes que t'ho donin fet”
“Correspon a cadascú trobar el seu propi llibre”
Fins aquí les ressenyes que no han estat tan breus com volia. Espero que ara els de 3r pengin comentaris sobre què els han semblat realment aquests llibres. I els de 4t, evidentment, també podeu dir-hi la vostra.

Aprofito per desitjar una bona entrada d'any a tothom! Salut!
Read More 26 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

L'estiu dels texans blaus

Avui, per fi, faré la ressenya del llibre que vaig presentar a la classe:

L’estiu dels texans blaus
Autor: Brashares, Ann
Editorial: Cruïlla
Pàginas: 256

Aquest consta de 4 volums on s’expliquen les aventures de 4 amigues que per primer any han de separar-se durant l’estiu. Una de les característiques principals és que, nomès començar les vacances, descobreixen uns pantalons màgics que els queden molt bé a totes, i doncs, cada setmana se’ls envien per correu junt amb cartes, i records dels moments més especials que han viscut quan els duien.
Crec que és un llibre més aviat per adolescents perquè explica problemes amb els pares, amb els amics, amb els novios... més típics d’aquesta etapa.
Els personatges que hi apareixen són molt diferents entre ells perquè, per exemple: una noia que es pensava que era molt dèbil, quan es troba amb un gran problema en la seva vida, treu forces que no creia tenir; i en canvi, una altra que es considerava molt forta, descobreix que també hi ha coses que li fan mal.
Recomano aquest llibre perquè es fàcil i ràpid de llegir, i un cop el comences és difícil de deixar-l’ho ( no Eli ? jaja )
Aquests 4 llibres , hi són tant amb català com amb castellà. I també hi ha la película, però jo no la recomano perquè, com en la majoria dels casos, al llibre hi explica moltes més coses.



Doncs, ja sabeu, animeu-vos i a llegir!

P.D. Eli merci per acabar de retocar-la :)



Carla Noguera
Read More 11 comentarios | Publicat per en/na carLaa* edit post
LA PROFECIA 2013

Leo Vidal és un periodista americà d’origen català que rep un encàrrec d’un jueu, del call jueu de Girona. Aquest vol que en Leo trobi unes cartes robades a la seva tenda, que eren la correspondència d’un altre jueu amb Jung. En Leo tindrà que anar a Albània amb una acompanyant amb certs símptomes de bogeria, on es veurà involucrat en una sèrie de crims per culpa de aquesta misteriosa correspondència. Més tard tindrà que dirigir-se a Patmos on trobarà per fi a Kynops, el comprador de les cartes.(...) Com acabarà l’historia?

Aquesta novel·la d’intriga és la segona obra de la trilogia de Leo Vidal,escrita per Francesc Miralles; un llibre dels mes recents que ha escrit aquest escriptor, el cual m’ha agradat tant que no vaig tardar més de onze dies a llegir-me-la.
Aquesta enigmàtica novel·la, no és una continuació del llibre “ El Quart Reich”, que parla de nazis, el quart Regne, ... No te res a veure, perquè aquesta història és totalment diferent.
“La Profecia 2013”, al igual que “El Quart Reich” és un llibre que t’enganxa des de la primera pàgina fins l’última, encara que en els dos llibres el final és una mica desapassionant (no gaire), però en tots dos llibres l’argument és molt bo i tanmateix ho explica amb les paraules exactes, perquè t’introdueixis a l’obra.
Personalment m’ha encantat, perquè ( encara que faci poc que llegeixo) el text és sublima i a més a més no te’l pots para de llegir, ja que està tan ben escrit que quan acabes una pagina tens l’intriga de que pesarà en la següent i així successivament.
PS: Encara que aquesta ressenya no sigui gaire llarga crec que ja he fet prou, perquè no estic acostumat a treballa tant. GRÀCIES ! ( A MI LLEGIR JA M’OMPLE !!)
Read More 21 comentarios | Publicat per en/na Dr. House edit post

Xerrada d’en Matthew Tree i Pep Coll

Intentaré condensar la informació i ser una mica més breu que en el meu anterior post, però no us asseguro res.

Comencem, doncs, pel començament: Tot es remunta al 2 de desembre, quan en Matthew Tree –l’escriptor, el de veritat!!- va comentar en el nostre bloc. Bé, doncs, en el seu missatge ens va convidar, a tots en general, a acudir a una xerrada sobre la religió, que ell protagonitzaria juntament amb en Pep Coll, que es celebraria el dia 9 de desembre a Barcelona (l’ateneu barcelonès).

Nosaltres, uns quants, encegats per l’enorme il•lusió i admiració que ens despertava en Matthew, vam decidir acceptar la seva “invitació” i fer cas a aquesta crida. Així doncs, l’Elisabeth, la Sabina, la Mònica, en Joel i un servidor, ens vam organitzar per anar-hi en un mini-bus (la furgoneta del meu pare!).

Després d’una hora i escaig de viatge, marcada en gran part pel transit, vàrem arribar a la ciutat caòtica, a Barcelona!

Tot caminant per les rambles vam fer cap a l’Ateneu Barcelonès. La conferència d’en Matthew seria duta a terme al 4rt pis, o sigui que vam optar per agafar l’ascensor. Els nervis cada vegada eren més presents, saber que veuríem de ben a prop en Matthew ens posava encara més nerviosos, i per acabar-ho d’adobar, no havíem menjat res i en Joel tenia un rau-rau a la panxa insuportable (insuportable per nosaltres...!).
S’obra la porta de l’ascensor i allà, davant, assentat en un banc, hi era Ell. Ell juntament amb un altre home que nosaltres no teníem l’honor de conèixer, i acompanyat també per una dona que tampoc coneixíem. Però, i què? Hi era Ell, ens era igual si nevava, si feia fred o si en Shuster dimitia del Reial Madrid!
La primera reacció va ser tan espontània com imprevisible. Ens hi vam acostar sense dubtar ni un sol moment, i el vam saludar. Després de firmar-me el llibre, ens vam fer una fotografia amb ell.

Després d’haver-ho assimilat, tots plegats vam entrar a la sala on es duria a terme la conferència –no només havíem vingut fins aquí per un autògraf i una foto!-, les últimes cadires estaven lliures, tot i que 10 minuts abans de començar gairebé totes les localitats estaven ocupades.

A les 19:30 en punt va començar la xerrada que va ser encetada per en Pep Coll. Després d’unes quantes explicacions –molt interessants- es va iniciar el debat. El debat on ambdós protagonistes es van tirar subtilment i delicadament els plats pel cap, amb elegància i classe, però. En Matthew va ser impressionantment convincent, ens va deixar garrativats a tots!

Durant la xerrada, van esdevenir bastants anècdotes: La dona –gran- de darrera nostre estava roncant de mala manera, un home amb una jaqueta força xerona i tot ell força cridaner, va acaparar una bona estona dels precs i preguntes tot explicant les seves idees, i uns quants avis que renegaven un parell de files més endavant que la nostra.

Però l’experiència va ser molt bona i positiva, sense cap mena de dubte, vam aprendre moltíssimes coses de les religions i de les creences, que desconeixíem anteriorment, i a més a més ens ho vam passar d’allò més bé!!!

Esperem amb ànsies i neguit la següent xerrada/conferència/acte públic d’en Matthew per envair-lo sense miraments.

I fins aquí la informació sintetitzada i condensada =)

Gràcies als que hagueu arribat, avui també, fins aquí!!

Salut!
Att, Club de fans d’en Matthew Tree.

Les proves que ho validen:


Read More 25 comentarios | Publicat per en/na David edit post

La vida després de Déu.


La vida després de Déu.

Bé, avui, per fi, faré la presentació del llibre, de l’últim llibre d’en Matthew Tree, i un dels més venuts: La vida després de Déu.

És un llibre que vaig començar amb moltes ganes, ja que n’havia llegit, poques, però molt bones critiques, a més a més que gent pròxima i entesa en literatura, me’l va recomanar. Si a més a més de tot això, hi afegim el fet que l’escriptor va venir al nostre col•legi i que, a més a més, vaig poder entrevistar-lo –juntament amb tres altres companyes- , aquest es va convertir en un llibre imprescindible i gairebé obligat per la meva lectura.


Bé, doncs, deixant-me ja de preàmbuls, anem per feina:


En Matthew enceta aquest llibre explicant-nos un episodi de la seva infància. No per omplir les pàgines en blanc del llibre, no, sinó perquè la seva infància, la seva pròpia, va estar molt relacionada amb Déu, i de retruc, amb la religió.

Ens relata com n’eren els seus pares de creients, com n’era –sobretot – el seu pare. Com s’enfurismava quan sentia, en boca del seu fill, que Jesucrist no existia, o que ja no volia anar més a missa. En Matthew no va anar més a missa des que ell va prendre aquesta decisió, oblidant així, en part, la religió.


Tot i així, a l’edat de 14 anys va decidir fer la confirmació (promulgada pel seu pare, en gran part). No li feia especial gràcia a en Matthew, però després de moltes setmanes parlant amb el capellà que li feia les classes, va acceptar i decidir, de bon grat, confirmar-se. Ell assegura, en el llibre, que una vegada confirmat, va sentir Déu a prop seu.
Tres setmanes més tard, en el despertar d'un dia qualsevol, va donar-se compte que ell havia estat enganyat. Que tot allò era una farsa, i que mai, mai més, tindria Déu a prop seu.

Més endavant, tots ja situats, comença a fer-se ressò d’esdeveniments, transcendents, succeïts al llarg de la història, deguts a la religió, predicadors i adeptes.
Però no es remunta als annals de la història retraient crims i aberracions comeses anys ençà. No. Es remet a fa pocs anys, a gairebé l’actualitat, on encara es produeixen actes terroristes, justificats, pels que ho volen justificar, per la religió i les seves creences.


Fa una important critica vers l’església, vers les esglésies. Totes. Al menys, totes aquelles que han fet servir la figura de Déu pel seu propi interès (que són gairebé la majoria), que han fet demagògia, han calumniat i blasfemat, cercant el bé propi i individual, únicament, ben al contrari del que deien predicar.


No fa una especial critica referida a Déu, ja que Déu en sí no és res més que una figura creada per la gent. Déu és, el que hom ha volgut que sigui. L’existència d’una presència omnipotent i omnipresent, ja és més relativa. Però el que posa en dubte, en constant dubte, és el comportament, lícit, de les esglésies.

Després de moltes anècdotes i apunts interessants, que no deixen a ningú indiferent, però que a vegades poden resultar una mica feixugues i fins i tot (només algunes!!!) pesades (no tot pot ser magnífic, també ha de tenir alguna part una mica més avorrida, sinó tampoc tindria gràcia), ens espera un apassionant capítol 11. Per a mi, el millor del llibre. Impressionant. Molt ben fet. Desconec si l’autor aquell dia va rebre la inspiració divina o què (aquest és meu =)!), però tota la passió que va fer servir per escriure’l, hi va quedar reflectida, ben bé, al llarg de tot el capítol. Val la pena gastar-se la mísera suma de 14 euros i escaig pel llibre, que no és massa però que, una vegada te’l llegeixes, te’n dones compte que és realment poc el seu cost en comparació amb tot el que et dóna. Aquest llibre, doncs, m’ha servit per a refermar la meva posició d’ateisme, ara recolzada per uns quants arguments sòlids i fins i tot, alguns, pedants. Quins? Al llibre hi són!!!

Per a més informació:
www.matthewtree.cat

Ara, dos nous objectius marcats: "Todos los catalanes son una mierda” llibre d’en Xavier Polo, i "L’home que mirava passar els trens", d’en Georges Simenon. A més llarg termini: "Privilegiats", d’en Matthew Tree, i “Contra la Monarquia” també d’en Matthew (més llarg termini perquè no els tinc, i per tant, els haig de comprar, estem en crisi i queda bastant per a Sant Jordi...).

Ja està! Per fi...

Gràcies, als que hagueu arribat fins aquí.


Att, David.
Salut!
Read More 45 comentarios | Publicat per en/na David edit post

Harry Potter i el misteri del príncep




Aquestes històries no haurien sigut el mateix sense el mismíssim Harry Potter ni l'immillorable Voldemort.
Cada llibre publicat és un món més magnífic i millor, més intrigant i apassionant. Cada vegada, l'escriptora J.K.Rowling, agafa més experiència i fa de cada història, un fet casi real.
Aquest llibre, per la meva opinió, és el millor dels set, perquè hi mostra tots els sentiments de la vida en un relat. Per exemple: en el capítol 26, "La cova", barreja valentia, serietat, tristesa i lleialtat.
Quan entres en aquest món, no saps què passarà, poden ocórrer milers de coses, i cada una millor que l'anterior i, si comences a llegir no pots parar perquè hi ha tant de misteri, que quan acabes un capítol et pots fer mil preguntes.
però, ep! no vulgueu anar pel camí fàcil. Per poder entre'l mitjanament bé, heu de començar per el primer. O si heu vist una pel·lícula, d'aquella, està clar que no fa falta llegir-se el llibre.
És molt millor llegir-se el llibre, que mirar la pel·lícula. Encara que, quan ja el tens llegit, pots veure-la després, però al revés, per la meva opinió, no tindria sentit.

salutacions cordials.

Sandra Alemany
Read More 11 comentarios | Publicat per en/na Sandra Alemany edit post

L'Església del Mar


Títol: L'església del mar
Títol original: La catedral del mar
Autor: Ildefonso Falcones
Traducció al català: Carles Urritz
666 pàgines
1a edició (març 2006)

Data de l'exposició: 11 d'octubre
Expositora: Elisabet Domènech, 4t A

M'agradaria fer un petit comentari sobre l'exposició que van tenir el plaer d'escoltar i gaudir els alumnes de 4t A i la Sra. Solà.
Primer de tot, m'agradaria recalcar que fins que vaig llegir aquest llibre, jo era una de les moltes adolescents dels nostres temps que xalava llegint novel·les romàntiques i fantasioses de no més de 300 pàgines que s'han guardat en un racó del meu cor i m'han fet entrar en un mòn de color rosa.
Nota: Us recomano la col·lecció de L'estiu dels texans blaus de Ann Brashares o també, els llibres de Federicco Moccia ( Perdona si et dic amor, Tres metros sobre el cielo ...)

Jo en cap moment m'havia sentit capaç de llegir un llibre que parlés d'alguna cosa més que no fós amor.
I llavors, aquest estiu, la meva mare (poc aficionada a la lectura per falta de temps) va decidir comprar-se la gran obra de Ildefonso Falcones com a passa-temps per fer més amenes les llargues hores a la platja prenent el Sol. Jo la veia incapacitada de llegir-se un llibre tan extens i complex com jo tenia entens. Però, em va sorprendre que li estigués agradant tant i quasi no em vaig poder creure que amb 5 dies l'acabés. Durant aquells 5 dies, m'anava fent un breu resum de la història i dia a dia, em va fer venir ganes de començar-lo jo.
Doncs, després d'haver acabat El noi del pijama de ratlles (també s'ha de llegir)
el vaig començar amb esperances d'èxit. Des d'aquell moment fins 4 dies desprès, la meva ment va estar, quasi les 12 hores que no dormia, menjava o feia una mica de vida social, submergida en aquelles dues tapes primes (versió de butxaca, sí sí). (No us recomano massa hores davant d'un llibre perquè podeu acabar amb mal de cap i de coll. Feu-me cas)
Tot i que coneixia una mica l'argument, la història d'aquell pagès que porta el seu fill a Barcelona per trobar feina i tenir un lloc on dormir i totes el sufriment i la felicitat que experimenten, cada frase anterior, cada capítol anterior m'obligava a continuar una última pàgina més.

I us preguntareu el per què de tan entusiasme. Senzillament, l'autor ha treballat tant en aquest llibre que ha aconseguit captar tota l'atenció de qui el llegeix i "enganxar-lo"fins l'última pàgina.
Com he dit abans, és la història d'un pagès que ja no pot viure al camp i va a la ciutat a provar sort amb el seu fill de dos mesos. Tota la trama gira al voltant d'aquest nadó que creix als carrers de la ciutat. Mitjançant aquest, ens mostra com era la societat barcelonina del segle XIV i totes les fases de la vida d'aquest nen, dit Arnau, el qual viu i creix amb una enorme estimació a la mare de Dèu de Santa Maria del Mar. Així, doncs també es veu el procés de construcció de la catedral. Tracta temes com l'amor, el sofriment, l'engany, ela religió, les lleis, la sexualitat, les guerres... d'aquella època.

TEXT EXTRET DEL MORAL QUE VAIG PORTAR A LA CLASSE EL DIA DE L'EXPOSICIÓ I QUE ESTÀ ACTUALMENT PENJAT A LA CLASSE DE 4t A

L’Església del Mar

La història d’un home que va néixer pagès
i va viure com un nen pobre,
un jove bastaix,
un ric canviador
i un bon noble.

Un home que va sofrir molt però,
també va xalar.

Un home que va créixer al voltant de
la seva estimada
Església de Santa Maria del Mar.

És la història de la Barcelona
de l’època feudal
i de la seva societat
reflectida en un llibre.

Una història única, plena de detalls
i situacions sorprenents,
tristes, còmiques i inesperades
que us faran plorar, riure..., però també gaudir de tota la lectura.

NOTA: Si el comenceu, no el podreu deixar. (Eh, Carla)

INFORMACIÓ SOBRE L'ARGUMENT
http://ca.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99esgl%C3%A9sia_del_mar

Per Elisabet Domènech,
Ara mateix, he acabat Amb ulls de nena (dietari de la guerra cívil de Encarnació Martorell) i en espera que arribi Un estiu per morir de Lois Lowry(recomanació de la Sra. Corral)
Read More 26 comentarios | Publicat per en/na Elisabet edit post

Funcionament del bloc

Bé, us faig una ràpida explicació de què s’ha de fer per poder escriure comentaris i missatges.
Primer definim què és què, ja que són dos mots amb una similitud força semblant i poden causar una certa confusió.

Comentari: És un text breu que es fa en referència a un missatge escrit per una altra persona.

Missatge:
És un text, que acostuma a tenir una extensió considerable. És la part més destacada, sobretot als blocs, i la gent comenta el que li sembla, o la seva opinió del que s’ha dit.

Tot seguit, us mostraré dues imatges que aclariran els dubtes que encara puguin haver.

Imatge de Comentaris

Imatge de Text

Bé. Per a poder escriure missatges, heu de ser membres del club de lectura.
Per a poder escriure comentaris, no és necessari ser membre del club de lectura.
Llavors, per a poder escriure missatges, heu de crear-vos una compte de gmail (que és més o menys com el “hotmail”). Per a crear-vos una compte de gmail, que és molt senzill, heu d’anar al web www.gmail.com .

Una vegada sou allà, pitgeu sobre de “Inscriviu-vos a Gmail”.
Heu d’omplir el qüestionari demanat, molt fàcil, i, una vegada hagueu acabat, pitjar sobre de “Accepto, crear el meu compte”.
Recordeu-vos de quina contrasenya, i pregunta secreta, heu escollit, ja que serà important i vital per accedir al bloc.

Una vegada ja tingueu la compte creada, aneu al web:

www.blogspot.com

Allà, inicieu cessió. De nom (nickname), poseu el correu electrònic de gmail que us acabeu de fer, i de contrasenya (password), la mateixa del correu electrònic.
Us demanarà el nom a mostrar. Poseu el que vulgueu, però penseu que aquest serà el nom amb el qual escriureu al bloc. També uns preguntarà si desitgeu crear un bloc. Ho podeu fer, però la finalitat d’aquesta guia no és pas ajudar-vos a crear un bloc, sinó explicar com s’escriu al bloc del club de lectura, per tant, us salteu aquest tros.

Ja esteu connectats a blogspot.com, amb el vostre usuari. Ara, doncs, aneu a:

www.almonalcollegim.blogspot.com

A dalt de tot, veureu una barra de color negre, on sortirà el vostre correu electrònic, amb el que esteu connectats. A més a més, hi ha dues opcions. Panell i sortir. Al panell podreu canviar el vostre perfil com vulgueu, però aquesta tampoc és la finalitat d’aquesta guia.

Ara ja podeu comentar qualsevol text del bloc. A l’arxiu, a l’esquerra, podreu veure tots els missatges que s’han escrit al llarg del temps.
Per a comentar, seleccioneu el text que voleu comentar, i aneu a “Comentaris”. Allà, ja veureu la opció per a escriure i dir la vostra.

Com escriure missatges?

Els que són del club de lectura, han de fer ídem que els que volen comentar, però, a més a més, han de ser convidats per a poder escriure missatges.

Una vegada creada la compte de gmail, heu d’avisar a qualsevol professora de català o de castellà de secundària, perquè us donin el “permís” per a escriure missatges. Elles us enviaran al vostre correu electrònic una invitació, que vosaltres haureu d’acceptar. Com la podreu acceptar? Doncs connectant-vos al vostre correu electrònic (www.gmail.com). Veureu que teniu un mail de cmonalco@gmail.com. Obriu el missatge, i trobareu un enllaç (també conegut com a link, url...). Heu de pitjar sobre aquest enllaç, i us redirecciona cap a www.blogspot.com. Us registreu, i ja podreu escriure missatges, al bloc.

Tinc la compte activada i puc escriure missatges, però com ho faig?!

Per escriure missatges a www.almonalcollegim.blogspot.com, heu d’anar a www.almonalcollegim.blogspot.com i connectar-vos al bloc, a través de la barra que hi ha a dalt de tot de la pàgina. Veureu la opció que diu: “Entra-hi”. Pitgeu allà i ja us podreu connectar. Val, doncs una vegada esteu connectats, veureu que a la barra de dalt, altra vegada, hi ha una nova opció: configuració. Pitgeu allà, i us sortirà un nou panell de control, mai vist i encara per explorar. Per a escriure el missatge, heu d’anar a: Enviament de missatges – “Crea”.
Allà podreu escriure el vostre missatge, en referència a la vostra exposició del llibre que hagueu fet, no per explicar com ha anat el dia.
Una vegada hagueu acabat d’escriure el missatge, heu de seleccionar “Publicar un missatge”, i ja estarà publicat.

Espero que us hagi servit d’ajut.

Salutacions cordials.
David.
Read More 7 comentarios | Publicat per en/na David edit post
HARRY POTTER I EL MISTERI DEL PRÍNCEP
Avui la Sandra Alemany de 3r ha fet una bona presentació de Harry Potter i el misteri del príncep (és la 6ena entrega de la saga). La Sandra és una gran seguidora de J.K. Rowling. Esperem que ben aviat ens escrigui una ressenya del llibre.
Demà penjarem a totes les classes d'ESO i al suro del vestíbul còpies del fulletó que va fer l'Elisabet per promocionar el blog.
Vinga! De qui serà la primera ressenya oficial del blog?
Audentes fortuna iuvat!
Read More 10 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

BENVINGUTS TOTS I TOTES

Volem donar la benvinguda a tothom. Esperem que el que ha començat com una iniciativa senzilla, però amb molta empenta, d'un alumne de 4t arribi a ser quelcom més: un punt de trobada obert a tots els alumnes d'ESO del Col·legi Monalco. He dit TOTS, no solament els que els agrada llegir, sinó també aquells que potser no llegeixen gaire o gens en absolut, però senten una mica de curiositat.
Per tant, des d'aquest moment, tots esteu convidats a dir-hi la vostra: podeu parlar de llibres que heu llegit, podeu parlar també de llibres que no heu llegit, però que us han recomanat o dels quals hagueu sentit a parlar, etc. Els alumnes que ja heu presentat llibres a la classe i que, per tant, ja sou socis del club podeu penjar un missatge amb el resum del que ens vàreu explicar.
No cal dir que l'educació i el respecte hauran de ser la base de tots aquests comentaris (no cal dir-ho, però ja està dit). Per tant, qui no es vegi en cor de participar d'aquesta manera, doncs, senzillament, que no ho faci.
Ara, vosaltres teniu la paraula!

Professores del departament de llengua.
Read More 18 comentarios | Publicat per en/na monalco edit post

Benvinguts!

Benvinguts al bloc del club de lectura!

El club de la lectura, com ja diu la presentació d'una mica més amunt, és un club creat per les professores, de català i castellà, de primer i segon cicle i de tercer i quart, amb dos principals objectius.

Un és fomentar la lectura a les aules d'ESO.
I el segon és compartir, una vegada al mes, un llibre que cada alumne/professora s'hagi llegit de manera individual i per voluntat pròpia. S'exposarà a la classe i es farà una presentació del títol escollit.

En aquest bloc, doncs, s'intentarà plasmar el que passa a les aules per a posar-ho en comú per a tota la resta que, desgraciadament, no està a les nostres classes...

Endavant, doncs, que hi ha molt per a llegir!
Read More 6 comentarios | Publicat per en/na David edit post
Missatges més recents Inici

Club de lectura

  • Nosaltres
      Aquest vol ser un espai obert a tots els alumnes d'ESO del col·legi Monalco: un punt de trobada per poder parlar de llibres que depassi les aules i converteixi la literatura en alguna cosa viva de veritat.
  • Arxiu del bloc

    • ►  2020 (1)
      • ►  04/12 - 04/19 (1)
    • ►  2016 (1)
      • ►  08/28 - 09/04 (1)
    • ►  2014 (12)
      • ►  03/16 - 03/23 (1)
      • ►  03/02 - 03/09 (7)
      • ►  02/16 - 02/23 (1)
      • ►  02/09 - 02/16 (1)
      • ►  01/26 - 02/02 (2)
    • ►  2013 (2)
      • ►  03/31 - 04/07 (1)
      • ►  01/06 - 01/13 (1)
    • ►  2012 (2)
      • ►  12/16 - 12/23 (1)
      • ►  11/18 - 11/25 (1)
    • ►  2011 (4)
      • ►  09/11 - 09/18 (1)
      • ►  05/29 - 06/05 (1)
      • ►  03/20 - 03/27 (1)
      • ►  01/30 - 02/06 (1)
    • ►  2010 (14)
      • ►  10/24 - 10/31 (1)
      • ►  10/03 - 10/10 (1)
      • ►  08/15 - 08/22 (1)
      • ►  07/25 - 08/01 (1)
      • ►  06/20 - 06/27 (1)
      • ►  06/13 - 06/20 (1)
      • ►  05/09 - 05/16 (1)
      • ►  04/18 - 04/25 (1)
      • ►  03/28 - 04/04 (1)
      • ►  03/14 - 03/21 (1)
      • ►  02/21 - 02/28 (1)
      • ►  02/07 - 02/14 (1)
      • ►  01/31 - 02/07 (1)
      • ►  01/10 - 01/17 (1)
    • ►  2009 (29)
      • ►  12/20 - 12/27 (1)
      • ►  12/13 - 12/20 (1)
      • ►  11/29 - 12/06 (1)
      • ►  10/25 - 11/01 (1)
      • ►  10/18 - 10/25 (1)
      • ►  09/27 - 10/04 (1)
      • ►  09/06 - 09/13 (1)
      • ►  08/23 - 08/30 (1)
      • ►  08/09 - 08/16 (2)
      • ►  07/12 - 07/19 (1)
      • ►  06/28 - 07/05 (2)
      • ►  05/31 - 06/07 (1)
      • ►  05/24 - 05/31 (1)
      • ►  04/26 - 05/03 (2)
      • ►  03/22 - 03/29 (1)
      • ►  03/08 - 03/15 (1)
      • ►  02/22 - 03/01 (1)
      • ►  02/08 - 02/15 (2)
      • ►  02/01 - 02/08 (1)
      • ►  01/25 - 02/01 (2)
      • ►  01/18 - 01/25 (1)
      • ►  01/11 - 01/18 (3)
    • ▼  2008 (11)
      • ▼  12/28 - 01/04 (1)
        • DUES RESSENYES DE DOS LLIBRES DE FRANCESC MIRALLES...
      • ►  12/21 - 12/28 (1)
        • L'estiu dels texans blaus
      • ►  12/14 - 12/21 (1)
        • LA PROFECIA 2013Leo Vidal és un periodista americà...
      • ►  12/07 - 12/14 (1)
        • Xerrada d’en Matthew Tree i Pep Coll
      • ►  11/16 - 11/23 (1)
        • La vida després de Déu.
      • ►  11/09 - 11/16 (2)
        • Harry Potter i el misteri del príncep
        • L'Església del Mar
      • ►  11/02 - 11/09 (2)
        • Funcionament del bloc
        • HARRY POTTER I EL MISTERI DEL PRÍNCEPAvui la Sandr...
      • ►  10/26 - 11/02 (1)
        • BENVINGUTS TOTS I TOTES
      • ►  10/05 - 10/12 (1)
        • Benvinguts!

    Enllaços

    • Web d'en Matthew Tree
    • Web d'en Francesc Miralles
    • Web d'en Màrius Serra
    • Web d'en Quim Monzó
    • Web de Mossegalapoma.cat
    • Web de joescric.cat
    • Web de yoescribo.com
    • Llibres en català
    • Web del Monalco

    Labels

    • amor
    • drama
    • humor
    • intriga
    • juvenil
    • misteri
    • novel·la
  • Cerca






    • Inici
    • Posts RSS
    • Comments RSS
    • Edita

    © Copyright Club de lectura. Tots els drets reservats.
    Designed by FTL Wordpress Themes

    Torna amunt