Primer definim què és què, ja que són dos mots amb una similitud força semblant i poden causar una certa confusió.
Comentari: És un text breu que es fa en referència a un missatge escrit per una altra persona.
Missatge: És un text, que acostuma a tenir una extensió considerable. És la part més destacada, sobretot als blocs, i la gent comenta el que li sembla, o la seva opinió del que s’ha dit.
Tot seguit, us mostraré dues imatges que aclariran els dubtes que encara puguin haver.
Imatge de Comentaris
Imatge de Text
Bé. Per a poder escriure missatges, heu de ser membres del club de lectura.
Per a poder escriure comentaris, no és necessari ser membre del club de lectura.
Llavors, per a poder escriure missatges, heu de crear-vos una compte de gmail (que és més o menys com el “hotmail”). Per a crear-vos una compte de gmail, que és molt senzill, heu d’anar al web www.gmail.com .
Una vegada sou allà, pitgeu sobre de “Inscriviu-vos a Gmail”.
Heu d’omplir el qüestionari demanat, molt fàcil, i, una vegada hagueu acabat, pitjar sobre de “Accepto, crear el meu compte”.
Recordeu-vos de quina contrasenya, i pregunta secreta, heu escollit, ja que serà important i vital per accedir al bloc.
Una vegada ja tingueu la compte creada, aneu al web:
www.blogspot.com
Allà, inicieu cessió. De nom (nickname), poseu el correu electrònic de gmail que us acabeu de fer, i de contrasenya (password), la mateixa del correu electrònic.
Us demanarà el nom a mostrar. Poseu el que vulgueu, però penseu que aquest serà el nom amb el qual escriureu al bloc. També uns preguntarà si desitgeu crear un bloc. Ho podeu fer, però la finalitat d’aquesta guia no és pas ajudar-vos a crear un bloc, sinó explicar com s’escriu al bloc del club de lectura, per tant, us salteu aquest tros.
Ja esteu connectats a blogspot.com, amb el vostre usuari. Ara, doncs, aneu a:
www.almonalcollegim.blogspot.com
A dalt de tot, veureu una barra de color negre, on sortirà el vostre correu electrònic, amb el que esteu connectats. A més a més, hi ha dues opcions. Panell i sortir. Al panell podreu canviar el vostre perfil com vulgueu, però aquesta tampoc és la finalitat d’aquesta guia.
Ara ja podeu comentar qualsevol text del bloc. A l’arxiu, a l’esquerra, podreu veure tots els missatges que s’han escrit al llarg del temps.
Per a comentar, seleccioneu el text que voleu comentar, i aneu a “Comentaris”. Allà, ja veureu la opció per a escriure i dir la vostra.
Com escriure missatges?
Els que són del club de lectura, han de fer ídem que els que volen comentar, però, a més a més, han de ser convidats per a poder escriure missatges.
Una vegada creada la compte de gmail, heu d’avisar a qualsevol professora de català o de castellà de secundària, perquè us donin el “permís” per a escriure missatges. Elles us enviaran al vostre correu electrònic una invitació, que vosaltres haureu d’acceptar. Com la podreu acceptar? Doncs connectant-vos al vostre correu electrònic (www.gmail.com). Veureu que teniu un mail de cmonalco@gmail.com. Obriu el missatge, i trobareu un enllaç (també conegut com a link, url...). Heu de pitjar sobre aquest enllaç, i us redirecciona cap a www.blogspot.com. Us registreu, i ja podreu escriure missatges, al bloc.
Tinc la compte activada i puc escriure missatges, però com ho faig?!
Per escriure missatges a www.almonalcollegim.blogspot.com, heu d’anar a www.almonalcollegim.blogspot.com i connectar-vos al bloc, a través de la barra que hi ha a dalt de tot de la pàgina. Veureu la opció que diu: “Entra-hi”. Pitgeu allà i ja us podreu connectar. Val, doncs una vegada esteu connectats, veureu que a la barra de dalt, altra vegada, hi ha una nova opció: configuració. Pitgeu allà, i us sortirà un nou panell de control, mai vist i encara per explorar. Per a escriure el missatge, heu d’anar a: Enviament de missatges – “Crea”.
Allà podreu escriure el vostre missatge, en referència a la vostra exposició del llibre que hagueu fet, no per explicar com ha anat el dia.
Una vegada hagueu acabat d’escriure el missatge, heu de seleccionar “Publicar un missatge”, i ja estarà publicat.
Espero que us hagi servit d’ajut.
Salutacions cordials.
David.