• Inici
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edita
Blue Orange Green Pink Purple

Foto del grup

Foto Monalco

CLUB LECTURA 1º ESO











La hija del espantapájaros
Es un libro de Maria Gripe. Una historia con un final feliz. Uno de esos libros que te emocionan.

Este libro explica la vida de una niña llamada Loella. Es una niña muy trabajadora y tiene que cuidar de sus hermanitos, y de su casa, ya que su madre trabaja fuera y no se puede ocupar de ellos.

A mí me ha gustado mucho, es más, yo le pondría un diez. Pienso que el libro te enseña una cosa muy importante: que nunca se debe perder la esperanza, sea cual sea la situación y luchar, lo que nos cueste, por lo que queremos, así se logran las cosas y estar preparados, porque, ¿Se sabe lo que te va a pasar en la vida? La vida es un riesgo.

Lo que nos quiere transmitir es que hemos de valorar lo que tenemos, porque, siempre hay alguien en peores condiciones. Es divertido y apasionante porque mientras lees la historia parece que nunca se acaba y eso es lo bueno.
Espero pero que la reseña os haya gustado, y que queráis leer el libro.
Cristina Martínez

Bala Perdida
Es un libro de literatura infantil y juvenil escrito por Manuel Rivas.
Trata de Rosa, una chica que trabaja en un periódico llamado Céltic News. Un día, unos hombres fueron a buscar a Ganso Salvaje, que era el sobrenombre de Rosa. Ella se fue con ellos a ver a Bala Perdida, un pirata que había encontrado un tesoro nazi en Zaratrusta. Bala Perdida quería que publicara un artículo en el Céltic News y ella lo hizo. A Rosa la visitó un hombre que la secuestró, Herr Doctor, y la llevó a su clínica y aunque hubo muchos líos, Bala Perdida y sus chicos la salvaron. Bala Perdida le pidió ayuda a Rosa para que los del Congreso Nacional devolvieran el oro nazi a sus propietarios.

A mí este libro me ha enseñado que uno ha de ser fuerte, que el compañerismo y la amistad son muy importantes.
Si os gustan las aventuras y la emoción… yo creo que este libro os gustará.
Kennet Casado

Matilda
El autor es Roald Dahl. Los personajes principales son Matilda, la señorita Honey, su profesora y mejor amiga, y la directora Trunchbull.
El autor relata la vida de Matilda desde antes de empezar el colegio. Sus padres despreciaban a Matilda y ella empezó a leer y a escribir sola a los tres años. Cuando entra a primer grado, conoce a su profesora, la señorita Honey que se convierte en su mejor amiga y madre cuando sus padre se escapan a Madrid. Matilda tambien conoce a la directora Trunchbull una mujer desagradable que detesta a los niños. Matilda gracias a la furia que le provoca la directora Trunchbull descubre que tiene un poderoso poder y lo utiliza para vengarse de ella.
Este es un libro divertido y emocionante, os lo recomiendo, os va a gustar.
Karol Torres
Manolito Gafotas
Manolito García Moreno es un niño de ocho años que vive en Caramanchel con su madre Catalina, su padre Manolo, su abuelo y su hermano pequeño al que Manolito apodó como “el imbécil” nada más nacer.
La autora es Elvira Lindo, también hay la película y una serie. Lo que me gusta de este libro es que la autora lo ha escrito en primera persona como si ella fuera el propio Manolito Gafotas que narra su vida infantil con mucho humor.
Os aseguro que si lo leéis alguna vez, te quedas enganchado para descubrir las emocionantes aventuras que contiene.
Karol Torres
Read More 18 comentarios | Publicat per en/na Rosa i Meritxell edit post

Claymore, Norihiro Yagi. (Ed. Glénat)





Aquest manga està situat en un món on els humans eren menjats pels espectres, que eren uns monstres que vivien entre la gent que per no ser detectats entraben en el cos de un humà. Una organització va voler posar fi a aquest patiment i van decidir experimentar amb humans i donar-los algunes caracteristicas dels espectres i així es van crear les Claymore. La protagonsta es una Claymore anomenada Claire que va acompanyada per un noi que es diu Raki que li recorda al seu germà per aixó ella va decidir que ell fos el seu cuiner




Aquests mangues estàn molt bé per la historia que tenen pero si voleu saber de que va el tindreu que lleguir.



I si teniu que llegir a part de novel·les i contes també hi ha altres llibres com els mangues i diferents tipus de manga ja que no són tots de acció i violència


Per: Ivette de la torre rovira

:)
Read More 14 comentarios | Publicat per en/na ivette edit post

Saga de Crepuscle,Stephany meyer ( Ed. alfaguara)


Dons jo estrenan-me i em sembla que també estreno als de tercer d'ESO d'aquet any us presento la Saga de Crepuscle.

La Saga de Crepuscle no és com qualsevol altra, perquè no es ni avorrida ni repetiva és diferent.

Està formada per quatre llibres que son: Crepuslcle, Lluna nova, Eclipsi i A Trenc d'Alba, que són les etapes de la Lluna, si us hi heu ficat.
Espodria dir que és la típica història de l'amor impossible, però crec que no, perquè el joc entre vampirs i quileutes, ja veureu què són, fa que sigui diferent i dóna un joc que ho canvia però sempre acaba sent un llibre d'amor.

Com a curiositat us haig de dir que en un bon principi la saga havia de tenir cinc llibres, però
algú va difondre els esborranys de l'autora del cinquè llibre, llavors l'autora es va enfadar i va decidir que no l'escriuria. S'havia de dir Sol de Mitjanit i era una repeticio del primer llibre però des del punt de vista de l'Edward, un dels protagonistas, el primer llibre està escrit des del punt de vista de la Bella

Crec que us l'hauríeu de llegir perquè es un dels llibres que m'ha agradat més.
Read More 49 comentarios | Publicat per en/na Alba Gabriel edit post


La muerte de Venus, Care SANTOS (Espasa)

Feia mesos que no penjava cap ressenya. Ja tocava, no? És molt curiós el que em va passar amb aquest llibre. Ens hem de remontar al Quart Reich de Francesc Miralles, que alguns us vàreu llegir l'any passat. Un personatge de la novel·la, mentre espera al restaurant, està llegint un llibre, La mort de Venus. Jo no el coneixia, però vaig pensar que aquest llibre devia tenir algun significat especial per a l'autor; si no, per què el feia sortir a la novel·la? Me'l vaig apuntar a la meva inacable llista de llibres llegibles. Però quina va ser la meva sorpresa quan vaig buscar al gúgel la novel·la i em diuen que és de la Care Santos, precisament l'escriptora que vindrà al Monalco aquest curs!
Però és que les coincidències no s'acaben aquí. En l'inici de la seva novel·la, La muerte de Venus, l'autora dedica el llibre a Francesc Miralles amb el següent text:
"Para Francesc Miralles, en recuerdo de una apuesta con lluvia".
Després l'autora va deixant anar diferents referències al Quart Reich, la novel·la de Miralles. Si us heu llegit el llibre és curiós tornar-te a trobar un gos que es diu Hunter i que porta una inscripció en llatí al coll; a les notícies expliquen que una noia ha mort després de caure d'una gratacels al Japó (una de les protagonistes del llibre de Miralles). Fins i tot, l'autora anomena directament el llibre de Miralles i parla del seu argument. Potser és que la Santos treballa a comissió i li fa publicitat encoberta al Miralles, però no deixa de ser curiós.
Bé després de tot aquest rotllo que us he deixat anar, cal que parli del llibre que ens ocupa? Va, serà rapidet... La protagonista és la Mónica, una noia de Mataró que acaba d'heretar una vella casa familiar i decideix instal·lar-s'hi amb la seva parella, el Javier. La Mónica està embarassada d'una nena.
Des que entren a la casa comencen a succeir tota mena de fenòmens inexplicables: una pudor insoportable, sobtades baixades de temperatura, un gran ficus que no es deixa tallar. Al jardí trobaran un cap de marbre que sembla una Venus... Així comença una típica trama de novel·la de fantasmes, però després es produirà un salt en el temps i ens trasdallem a l'antiga Iluro (Mataró) del segle I a.C. per presenciar un crim terrible.
Si us agraden les pel·lícules de fantasmes, us el recomano, a més, aquest fantasma PARLA LLATÍ!!!.




















Read More 56 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

T'estimo si he begut


Bé, avui us presento una gran peça de la col·lecció de l'Empar Moliner, coneguda escriptora catalana que molts la titllen com l'homòloga d'en Quim Monsó però en femení i canviant el tics (tot i que ambdós en tenen), la que té una gran habilitat a l'hora d'escriure emprant la ironia i la retòrica. No saps mai per on pot sortir.

''T'estimo si he begut' no segueix un fil conductor constant i metòdic que desemboca en un final previsible o tancat, just al contrari. És un recull de contes escrits amb una gran intel·ligència sobre situacions curioses i estrafolàries de diverses parelles. Disputes, discussions, malentesos i situacions totalment ridícules però que acaben sent letals per la relació. Enganys, mentides, paranoies i banyes a tort i a dret inunden totes i cadascuna de les 200 pàgines que té el que fou galardonat amb el premi ''lletra d'or del 2005''. Un llibre molt recomenable per aquell (i aquella) que vol canviar de la típica lectura, que vol riure llegint -l'Empar ens arrenca molts somriures a mida que anem passant pàgines- i pensar fins a quin punt d'absurditat pot arribar la ment humana, o les relacions entre ells, almenys.

Moliner és capaç de captivar-nos i fer-nos anar cap on ella vol, ens empassem allò que ens fa creure al llarg del conte fins que, de cop i volta i en les darreríssimes línies, fa un espectacular gir de 180 graus i ho capgira tot d'una manera fantàstica i sorprenent. No t'esperes mai un final com els que ella planteja, no tens ni la més remota suspita que conduirà la narració cap al cantó més perplex que un es pot arribar a imaginar.
Recomano aquest llibre, és ràpid de llegir (anant cap a Badalona a treballar en un dia ja va estar -i perdoneu la rima-), molt interessant i enganxa.

Em queda pendent fer la ressenya d'una altra obra de l'Empar, 'Busco senyor per amistat i el que sorgeixi'. Ara m'estic llegint 'Ilión: el asedio', un llibre recomenat per el nostre conegut col·lega Marc Alier (Ludo) de MossegaLaPoma.Cat.

Gràcies a tots els que hagueu arribat fins aquí.

Salut i lectura!
Read More 33 comentarios | Publicat per en/na David edit post

EL FRÍO MODIFICA LA TRAYECTORIA DE LOS PECES

La rutina ha comenzado y con ella las obligaciones del día a a día. Imagino que todos nosotros echamos de menos el verano, las vacaciones,... yo añoro muchísimo esas largas tardes de lectura. Este verano he deborado libros como hacía mucho tiempo no hacía. Imagino que el Club de lectura ha sido una gran motivación ( ...no podía ser que mis alumnos leyeran más que yo...) y he recuperado esa ilusión que produce sumergirte en una buena lectura.

Sin embargo , el inicio de curso provocó que el ritmo de lectura bajara, por no decir...desapareciera.... pero por suerte encontré el libro perfecto: ligero, entretenido, pero en el fondo un libro de aquellos que te hacen pensar o reflexionar sobre las cosas que nos rodean en el día a día y a las que no hacemos caso.

El frío modifica la trayectoria de los peces está escrito por un autor canadiense llamado Pierre Szalowski. Su protagonista, un niño de 11 años del cual no conoceremos el nombre, nos relata una interesante aventura acaecida los primeros días de 1998, cuando recibe la noticia de la inminente separación de sus padres. En ese momento, su mundo familiar , tan diferente al del resto de sus compañeros de clase ( casi todos ellos de padres separados) , se desmorona y es tanta su pena que le pedirá al cielo que solucione su gran problema. Esa noche habrá una lluvia de hielo y toda la ciudad de Quebéc, lugar donde vive, quedará aislada y muchos hogares sufrirán cortes de luz , que provocarán que los vecinos de su barrio se ayuden los unos a los otros.

Será de esa manera como el frío polar cambiará la trayectoria vital de los peces de Boris y de él mismo, la trayectoria de incomunicación entre Álex y Alexis y la trayectoria en la relación de Simon y Michel.

Como he dicho antes es un libro tierno y muy ameno, que nos recuerda que en cualquier rincón olvidado podremos encontrar un gran tesoro.

Ánimaros, vale la pena hacerse con este libro. Lo podréis encontrar editado por Grijalbo ( 216 páginas) .

¡Buena lectura!

Read More 36 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post

Perdona si et dic amor


Aquí teniu la ressenya del llibre que m'ha acompanyat durant aquestes vacances: "Perdona si et dic amor" de Federico Moccia.

Tracta sobre una història d'amor entre la Niki, una noia de disset anys que viu el present a flor de pell, i l'Alessandro, un director creatiu de trenta-set que acaba de deixar la dona amb qui s'hi anava a casar. Tot comença el dia que, accidentalment, xoquen en una travessia en ple centre de Roma. Des d'aquell moment, ell es compromet a acompanyar-la a tot arreu mentre tingui la moto al mecànic. D'aquesta amistat en neixarà una relació ,una mica surrealista, però plena d'humor, que els amics d'un i de l'altra veuen a vegades amb desconfiança i a vegades també amb gran enveja.

Personalment a mi aquest llibre m'ha agradat molt. Suposo que també hi influeix que la protagonista tingui la mateixa edat que jo, però trobo que aquest autor té una capacitat especial per connectar amb els lectors. L'únic aspecte negatiu que hi he trobat, és que hi apareixen molts personatges que fan que, com no llegeixis el llibre molt seguidament, t'oblidis de qui és qui. A més a més, últimament els llibres que m'estava llegint m'agradaven molt però al final em desapassionaven. En canvi, aquesta vegada el final ha sigut el que més m'ha agradat.


Acabeu de gaudir ( David he dit gaudir no disfrutar! xd )d'aquests dies que ens queden de vacances. I els que ja les heu acabat, que no sigui molt dura la tornada :)


P.D. La setmana passada vaig llegir "Una any al paradís" , el llibre de l'Andrés Iniesta. Els que us agrada el futbol o el Barça us el recomano, perque no deixa de ser curiós i entretingut viure més d'aprop, els grans moments de la temporada passada.
Read More 61 comentarios | Publicat per en/na carLaa* edit post

Maya Fox, L'escollida

autors: Silvia Brena i Iginio Straffi
Té 405 pàgines i és de misteri. El llibre té una continuació.


MAYA FOX, L'ESCOLLIDA

Maya Fox és una noia a que se li va morir el pare, i ella és mèdium i veu al seu pare, que li ha de dir alguna cosa urgent.

El seu pare era com un cièntific que estudiava els mayes i la profecia que diu que el món s'acabarà el 21/12/2.012 . El van matar quant la Maya era petita.

En Gacy un psicòpata boig que vol la perfecció absoluta, li encanta un cièntific que es deia Fibonacci, que havia trobar la seccuència perfecta, en què cada número és la suma dels dos que el precedeixen, 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144...
Tot i això els números de Fibonacci es relacionen entre si per un número anomenat Fi però que també anomenen proporció Àuria. Fi és igual a 1, 61803. però segons en Gacy el Fi és més que un número. És la clau. És el símbol de l'harmonia de l'univers. És la proporció divina, la que ha elegit la natura. El secret de la seva bellesa.
En Gacy a assessinat a sis noies i està buscant la última. Ell les estrangula i les posa en una banyera fent amb set banyeres un cecle i les congela. Així que té una banyera buida. I està buscant una noia per omplir-la.

La mare de la Maya es criminòloga, i li fa por que en Gacy vulgui matar a la seva filla perquè la mare va enviar a en gacy a la presó i s'ha escapat.

Només hi ha algú capaç de desxifrar aquest enigma i salvar a tota la humanitat.

www.estrellapolar.cat

[ Fa molt de temps que no escrivia al bloc, espero que encara sigui benvinguda ;) ]

Read More 28 comentarios | Publicat per en/na Sandra Alemany edit post

''La puta feina''


Segur que tothom alguna vegada ho ha pensat, i fins i tot ho ha dit. I quin millor escenari per llegir-me aquest fantàstic llibre d'en Matthew Tree, La puta feina, que mentre vaig en metro per anar, justament, a treballar a Badalona, a vendre tota classe d'entrepans, bikinis, i paquets de magdalenes (que és el codi per dir ''un paquet de cigarretes'').

El llibre ha estat un obrir i tancar d'ulls, clar que he tingut moltes hores de viatge per llegir-me'l, i, sobretot, m'ha encantat.
Me l'he ventilat en un dia.
Durant les 126 pàgines del llibre, en Matthew toca tots els temes relacionats amb la feina, però ho fa d'una manera excepcional, d'una manera que t'obliga a endrapar més pàgines. Posa en evidència el que hom arriba a fer pel sol fet d'aconseguir un lloc on treballar; de secretaries que accepten mirades obscenes o conductes masclistes per part dels seus caps, treballadors que es deixen insultar o menysprear, gent que deixa penetrar la seva intimitat per tal d'aconseguir una feina, persones que permeten explotacions horàries o salarials per mantenir-la...

Parla d'empreses -amb noms i cognoms en alguns casos- que porten a terme tècniques d'allò més repugnants per aconseguir un major benefici, del mobbing que han de suportar molts treballadors, d'entrevistes de feina surrealistes, banals i estúpides amb uns caps ídem, d'assetjament, acomiadaments inversemblants, etcètera.
Al llarg del llibre hi ha testimonis reals que exposen el seu cas. Parla, fins i tot, d'en Màrius Serra, qui va tenir una feina força diferent, tot intentant emborratxar andalusos... al llibre ho explica!!!

A més a més, cal dir que durant unes 15 pàgines m'he -i perdoneu- descollonat. La gent em mirava malament al metro, ho sé, però no ho podia contenir. De la pàgina 60 fins a la 75 no podia parar de riure, l'humor d'en Tree, quan s'ho proposa, és devastador!

I, acabo ja la ressenya, dient que aquest llibre el plantegen de la següent manera: ''Matthew Tree, de nou amb la seva prosa satírica i convincent, converteix aquest llibre en un manual imprescindible per a aquells que vulguin deixar de treballar de manera definitiva.'' I és que és cert. Cap el final del llibre, les últimes pàgines, ens fa una reflexió de doctorat.
Si me l'hagués llegit en un altre context i en un altre moment, segurament hauria decidit no treballar mai, mai dels mais!. Tot i que trobo les seves reflexions un pèl utòpiques, dóna molt bones raons i ho argumenta fantàsticament bé:
Treballar no és necessari. Hem d'aprendre a prescindir d'aquells luxes banals i, simplement, centrar-nos en allò que volem i que volem ser, ja que, per norma general, hom sempre s'acaba allunyant d'allò que veritablement volia.
Ja us dic, m'ha semblat brutal tota la reflexió, m'ha agradat molt, tot i que jo no hi crec (dec ser un robot més del sistema, espero que en Matthew em sàpiga perdonar).
Recomano el llibre a tothom, perquè vertaderament, és per a tothom. Curt, ràpid, senzill, divertit i interessant, una dosi perfecte per afrontar el dia amb entusiasme!


Gràcies els que hagueu arribat fins aquí =) Avui ha estat curteta!
Salut!
Read More 5 comentarios | Publicat per en/na David edit post

Imagino que todos vosotros estáis leyendo y que es la pereza lo que os impide hacer reseñas....creo recordar que en junio habíamos dicho que como el verano era idóneo para leer, el blog se convertiría en un blog de lecturas veraniegas.....bueno, os reseño dos libros más que he leído.


El primero se titula El guardián de la flor de loto, escrito por Andrés Pascual y trata ,como bien señala el título, del mundo del budismo, en este caso el tibetano ( que os recuerdo, que no es el que yo sigo ) . Consta de 423 páginas y en ellas se explica la historia de Jacobo, un cooperante español que vive en Perú con su pareja y su hija. El matrimonio está pasando una profunda crisis y Jacobo aprovecha todos los viajes que puede hacer para alejarse de su familia. En uno de esos viajes llega a EEUU y alCursivalí recibe la llamada de su suegro, que le pide un recado muy especial: que acompañe el cadáver del lama Lobsang Singay, prestigioso médico budista tibetano muerto en extrañas circunstancias, de vuelta a casa ( para los tibetanos es importante acompañar a los muertos durante las primeras horas de la muerte)

Jacobo llegará al exilio tibetano con el cadáver y allí comenzará su aventura: buscar un tratado milenario que ha podido ser la causa del asesinato del lama y de otros asesinatos que se cometerán a medida de que Jacobo se acerque a la respuesta.
Para solucionar el misterio, Jacobo deberá viajar al Himalaya con otro monje budista, Gyentse, que se convertirá en su maestro y que le ayudará a solucionar sus propios problemas personales.
Aprovecho este espacio para realizar la segunda reseña de hoy. Un libro totalmente diferente al anterior. Su título puede no atraer , pero os aseguro que es uno de los libros más tiernos que he leído en la vida. Lo devoré....después de leer la saga de Milleniumm , lo encontré tan tierno y mágico....tan diferente, que me encantó: La sociedad literaria y el pastel de patata de Guerwsey. El libro fue escrito por Mary Ann Shaffer , pero no lo vio publicado pues murió poco antes de terminarlo y fue su sobrina Annie Barrows, la encargada de acabarlo y publicarlo.
El libro consta de 294 páginas y está escrito en forma epistolar ( cartas ). La obra se sitúa poco después del final de la II Guerra Mundial. Desde una pequeña isla del canal de la Mancha, Dawsey se pone en contacto con una renombrada escritora londinense para explicarle como se creo en la isla una sociedad literaria ( un club de lectura ) como excusa para escapar de los alemanes que en aquella época habían invadido la isla.
Aunque el club de lectura es una excusa para que un grupo de vecinos no sea encarcelados por saltarse el toque de queda, poco a poco el poder de la literatura es tal que cambiará la vida a los componentes de la sociedad y también la vida de Juliet Ashton, nuestra escritora londinense.
Imagino que os preguntaréis el porqué del pastel de piel de patata....aunque creo que deberíais leer el libro os explico que así se llama la sociedad literaria porque al estar invadidos por los alemanes lo poco que tienen para comer son patatas y uno de los componentes lleva a todas las reuniones de la sociedad un pastel de piel de patata.
Como veis yo estoy muy activa en lo que a lecturas se refiere. También estoy acabando el último libro de Risto Mejide.....ya os comentaré en la próxima.
Esto me ha quedado muy largo, pero recordar que van dos reseñas.
Felices vacaciones a tod@s y seguir leyendo.....
Read More 11 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post


Bloqueros monalqueros, por fin he completado la triología.

La reina en el palacio de las corrientes de aire, constituía la tercera parte de la saga Milennium. Este volumen, ha representado para mí, el mejor de la colección. Consta de 854 páginas, pero se me ha hecho cortísimo. Si en el primer volumen hay dos hilos argumentales que finalmente se unen, en esta tercera parte serán por lo menos cuatro hilos argumentales diferentes os que aparecen y que hacen que mantengas la atención al 100% para no perder ni un ápice de información.

Como ya os había comentado en la presentación de los otros dos volúmenes, los dos protagonistas, Lisbeth Salander y Mikael Blomkvist, unirán fuerza e intelecto para resolver un caso de desaparición y posible asesinato de la sobrina de un multimillonario empresario sueco. Tras resolver el caso y ,por motivos personales, Lisbeth tendrá la necesidad de separarse de Mikael y en el segundo volumen estarán resolviendo un caso de tráfico de blancas por separado. La tercera parte de la saga comienza con la llegada de una agonizante Lisbeth al hospital: le han disparado en la cabeza. A raíz de ahí, Mikael tendrá que limpiar la reputación de la que había sido su compañera, "amiga" y amante,....

¿Sobrevivirá Lisbeth al disparo? ¿Conseguirá Mikael limpiar la reputación de Lisbeth? ¿Por qué tiene que limpiar su reputación? ¿Quién disparó a Lisbeth en la cabeza y por qué?

Hacía mucho tiempo que un libro contemporáneo no me enganchaba de esta manera. Había leído mucha novela clásica, sobre todo del s.XIX, pero esta saga me ha tenido en vela más de una noche.

Os aconsejo fervientemente la lectura de la colección Milennium, pero no sólo por las historias que reflejan, sino por la calidad literaria: ese uso de varios hilos argumentales tan diferentes y que finalmente el autor consiguen trenzar con bastante esmero. Y también, me gustaría destacar los giros argumentales que te sorprenden y mucho en cada uno de los volúmenes.

En conclusión, la triología entera me ha encantado. Animaros......vale la pena.....

Felices vacaciones y buena lectura

Read More 38 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post

El Silenci de Gaspar Hernández

Títol: El Silenci
Autor: Gaspar Hernández
Premi Josep Pla 2009

Aquest és el llibre que em vaig comprar per Sant Jordi i he estat llegint fins ara. Doncs, se m'ha fet una mica feixuc perquè és una mica monòtom.
El llibre en si és un monòleg llarg del propi narrador que li està parlant a una jove japonesa que dorm nua.
L'argument tracta de que aquesta noia, malalta de càncer, li demana al narrador, locutor de ràdio, que li parli durant tota la nit mentre ella dorm. Ella va ser la seva professora de meditació i ara ell l'haurà d'ajudar a curar-se.

És una història de ficció que l'autor tracta i argumenta nombrant diferents autors japonesos experts en meditacions i tècniques budistes.

Com ja he dit, a mi se m'ha fet una mica feixuc perqùe durant tota la història només parla el locutor de ràdio. Però també, m'han semblat interessants els conceptes del silenci (Ja saps David) i les diferents tècniques de meditació que explica.

És un llibre força curiós.

Per Elisabet Domènech

Actualment, no tinc res en ment.
Read More 12 comentarios | Publicat per en/na Elisabet edit post

Inauguració Bloc d'estiu amb Francesc Miralles

Tot i que no els he llegit a l'estiu el primer m'el vaig acabar una setmana despres que el guanyes al concurs literari i el segon si que el vaig acabar a l'estiu, abans de la graduació i d'auqesta manera m'agradaria inaugurar la primera ressenya del bloc d'estiu:


Nom: El millor lloc del món és aquí mateix.

Editorial: Amsterdam

Pagines: 153

Novela escrita per en Francesc Miralles i la Care Santos, escrit en castellà i traduit en català per Katinka Rosés Becker.



La protagonista d'aquesta novela s'anomena Iris, una noia que està destrossada per la mort dels seus pares. Una tarda grisa en qué el món no te sentit i vol deixar de sofrir decideix continuar vivint gracies que va ensopegar amb un bar " El millor lloc del món és aquí mateix". Decideix entrar i es troba amb un noi, en Luca que cada tarda que l'Iris quedarà amb ell seurà en una taula, cada taula taula amb diferents coses maravelloses. Entre aromes de xocolata l'Iris s'anira enamorant d'en Luca fins que arriba un dia en que en Luca no apareix pel café i al proxim dia el café ha tancat. Aleshores comennça una nova vida l'Iris, es canviarà de casa, es comprarà un gos... i un punt que sempre té present, trobar en Luca. I en aquesta cerca se li desvelarà un passat enigmatic i li capgirarà la vida, i també la visió del món.


Nom: El cinquè mag

Editorial: Empúries

Pàgines: 226

Un noi solitari entra en contacte accidentalment amb un grup de joves que s'estan iniciant en la màgia subtil. La fascinació que sent per aquesta escola secreta, i molt especialment per la bella i excèntrica Noèlia, el farà passar per estranyes proves per aconseguir ingressar-hi. Però un secret estremidor s'amaga rere la prova final... Un terrible joc sense regles ni límits està a punt de començar.

Aquest noi orfe viu amb una familia adoptiva on la mare és depresiva i el pare passava de l'apatia a la brutalitat en un moment. trobara un paper que el dura a la casa d'aquest grup de mags o practiquen la magia subtil.
Abans d'entrar haurà de passar unes preoves i en l'ultima prova la més perillosa s'haurà d'enfrentar a la seva propia mort o a matar a una altre persona...

Mario Álvarez Soto









Read More 21 comentarios | Publicat per en/na Mario edit post




LA PELL FREDA i PANDORA AL CONGO, Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965).

La pell freda és un malson. Amb aquestes paraules Albert Sánchez Piñol ha resumit la seva novel·la. Escrita en primera persona en forma de memòries, la novel·la explica com un antic militant de l'IRA (Exèrcit Republicà Irlandès), desenganyat de la vida, desembarca en una illa minúscula del sud de l'Oceà Atlàntic per encarregar-se durant un any d'una petita estació metereològica. Només hi ha un far i està lluny de qualsevol ruta marítima.

En aquesta illa només hi ha un habitant, l'oficial de senyals Batís Caffó, que no fa cas ni ajuda l'irlandès. Així que el protagonista ha de passar sol unes nits assetjat per l'atac d'uns éssers monstruosos -que anomenarà granotots- en la seva cabana de fusta. El protagonista aconseguirà quedar-se al far amb Caffó i així poden resistir junts als atacs dels monstres. Descobreix com Batís té un d'aquells granotots domesticats, la femella Aneris, i, a més, li serveix d'amant. A partir d'aquí, la història se centra, per una banda, en la lluita dels dos homes per la supervivència a l'illa i, per l'altra, en les relacions entre l'irlandès i Caffó, que, lluny de ser aliats, acaben essent oponents en un món de violència i paranoia, perquè el conflicte real no serà a l'exterior, sinó a l'interior...

L'autor opina que el sexe i els diners no són el que mouen el món, sinó la por, perquè, segons ell, la por ens fa pensar i veure les coses. Per això la por és un ingredient constant que mou els personatges del llibre. La pell freda té elements fantàstics i de terror, però en el llibre els monstres no hi són per parlar d'éssers fantàstics, sinó per parlar de com som els humans i sobretot, per parlar de la violència i el conflicte.

Tres anys després de publicar La pell freda (2002), Sánchez Piñol treu la segona novel·la de la trilogia, Pandora al Congo (2005). Aquesta novel·la duplica l'extensió de La pell freda. Hi ha molts més personatges i la seva estructura és molt més complexa. Vaig anar retardant la lectura perquè, sincerament, no tenia massa expectatives que, després d'un llibre tan bo, el segon pogués ser millor o, si més no, igual de bo; m'equivocava de mig a mig.

Pandora al Congo, es situa entre Londres i el Congo, durant els anys de la I Guerra Mundial. El protagonista és un jove escriptor Tommy Thomsom, un negre literari (escriu llibres de manera anònima en nom d'un altre), a qui un advocat li encarregarrà escriure un llibre sobre la història d'un home de raça gitana, Marcus Garvey, que està empresonat esperant judici per l'assassinat de dos aristòcrates durant una expedició al Congo a la recerca de riqueses. L'advocat confia que la descripció de tot el que va passar a la selva convencerà el tribunal de la innocència del seu client. Per una banda, tindrem les peripècies de l'escriptor a Londres i a les trinxeres, per l'altra, el relat del presoner sobre els fets ocorreguts al Congo i, també, per acabar-ho d'embolicar, el llibre que l'escriptor reescriurà constantment a partir de les seves pròpies interpretacions del relat de Garvey.

Si a La pell freda els enemics venien de l'aigua i eren de pell freda, a Pandora al Congo vénen del món subterrani (tècton) i són de pell calenta. A La pell el protagonista tindrà una relació gens normal amb Aneris, a Pandora al Congo, la relació del protagonista amb Amgam, encara és més difícil d'explicar.

Pandora al Congo és una novel·la irònica sobre les aparences i la mentida: a la vida i a la literatura. L'autor juga amb nosaltres: des del principi intenta entabanar-nos i ho aconsegueix d'una manera extraordinària.

He intentat transmetre-us la fascinació que sento per aquestes dues novel·les. També he intentat fer-ho de la manera més breu possible -encara que no ho sembli- i sense desvetllar massa detalls. No sé pas si me n'he sortit.
Read More 62 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

"Crònica de la independència"


El passat dia de Sant Jordi vaig comprar "Crònica de la independència", un assaig periodístic on Patrícia Gabancho s'encarrega de situar-nos al 2037 i en una Catalunya independent.

Resulta que un científic català resident al Canadà, té l'encàrrec d'el·laborar un informe sobre els 27 anys d'independència de Catalunya.
En el llibre, se'ns relata de manera periodística i a base d'entrevistes, l'escenari polític català, així com el procés d'independència de Catalunya -que ho fa de manera unilateral- i les reaccions de totes bandes. Amb una dosi continuada d'entrevistes als dirigents de la nació catalana del 2037, ens ensenya com seria -hipotèticament- una Catalunya totalment independent d'Espanya i amb un estat propi. Quines serien les conseqüències, beneficis i avantatges de gaudir d'un país lligat, solament, a ell mateix.

El llibre, que bona part -per no dir gairebé tot- és fruit de la imaginació de Patrícia Gabancho, mostra un escenari polític i social força curiós, ja que, per exemple, al 2010 l'inquilí de la Moncloa és Luís Gallardón. El president de Catalunya, fins el 2010, és en Castells, i així fins un llarg etcètera de curiositats que ens fan gaudir d'una entretinguda i interessant lectura.

Normalment es recomanen els llibres, però en aquest cas faré el contrari: No recomano aquest llibre a aquells que no els hi desperti un cert interès la política, ja que perdran el temps i els diners. Però a tots aquells que tenen curiositat i que dubten sobre si seria o no viable la independència de Catalunya, els hi recomano "Crònica de la independència" perquè els ajudarà a definir les seves idees i a valorar -potser d'una manera una mica subjectiva- els procés d'independència de la nació catalana.

Dades d'interès:

Escriptora: Patrícia Gabancho
Editorial: l'arquer
Nombre de pàgines: 275
Web: columnaedicions.cat

'Gràcies als que hagueu arribat fins aquí', aquesta vegada ha estat curta i això que l'extensió del llibre no hi ajudava... aquest cop no he abusat massa de la vostra condescendència =)

Salut!
David.
Read More 24 comentarios | Publicat per en/na David edit post















VISITA DE FRANCESC MIRALLES


Dijous va venir a l'escola l'escriptor Francesc Miralles (Barcelona, 1968). Va ser un matí intens. Primer va estar amb els alumnes de 5è, 6è i 1r d'ESO que s'havien llegit dos llibres seus, Perdut a Bombai i El mòbil d'Aladí. Els alumnes de 1r li havien enviat l'any passat uns treballs a l'autor sobre el seu llibre i ell, com a agraïment, els va portar un llibre seu de regal per a cada alumne (50 llibres!) tots signats i personalitzats amb el nom de cadascú. Tot un detall!





Després Miralles va xerrar una estona amb els alumnes de 2n i 4t d'ESO que també s'havien llegit alguns llibres seus (El cercle Ambre i els mandales d'Àvalon, Un haiku per a l'Alícia, El Quart Reich...) No va parar de respondre preguntes sobre els seus llibres, sobre el fet d'escriure o sobre la seva filosofia de vida.





Per acabar, es va fer el repartiment de premis del Certamen Literari. Enguany amb la novetat que estrenàvem un concurs paral·lel (paraconcurs?) al ja tradicional. Es tracta del Concurs de microrelats i haikus. Ell mateix va ser l'encarregat d'escollir els millors textos presentats.


El premi al millor haiku va ser per al Nil Castelltort (4t B) per la seva particular versió del microconte d'Augusto Monterroso:


Cuando la cama despertó, el hombre aún seguía allí.

I el premi al millor haiku va ser per a l'Elisabet Domènech (4t A):

Un instant en blanc

cap so

el silenci


Tot seguit hi ha els altres textos que es van presentar, tots ells d'alumnes de 4t d'ESO. Des d'aquí volem felicitar tots els participants. També volem donar les gràcies a Francesc Miralles per la seva bona disponibiitat (no ens va negar res, només el dinar), i per la seva generositat i cordialitat. I finalment volem convidar tots els alumnes del altres cursos d'ESO a visitar el blog. Ens consta que hi ha alguns alumnes que tenen interès pel que fem aquí i que alguna vegada han tret el nas, però no gosen deixar cap comentari. Sapigueu que sereu benvinguts/-des. Podeu començar per dir què us semblen aquests textos.









MICRORELATS
- “El sueño”
Volaba y cuando me dormí en una nube, desperté.
- “El verbo escribir”
¿Por qué si me preguntan la 3ª persona singular en presente del verbo escribir tengo que decir que: "Él escribe" si el que escribe soy yo... ?
Mario Álvarez





- Descansa en pau, per fi, després d'un llarg sofriment. Els seus amics, familiars i coneguts, després de dos intents d’assassinat i deu anys de dur turment amb el deure de cuidar d'una persona mig cadàver amb una malaltia incurable per la ciència actual, estan feliços i mengen anissos perquè han vist els seus somnis realitat. Ara, l'ànima del difunt vagarà fins a la fi dels temps torturant als qui desitjaven la seva mort fins que cada un d’aquests exhali la seva última engruna d'aire, i així reposar amb tranquil·litat mentre que els seus "amics" viuen en el més profund dels inferns per tota l'eternitat.
Sergi Gómez Ortínez





- Un día me encontré conmigo mismo. Nuestros cerebros aún discuten mientras los cuerpos siguen en el hospital.
- Perdón, me he vuelto a equivocar de contexto.
- La primera vez que entro a un hospital sin hacer cola, lástima que haya muerto hace un rato.
-Te han disparado?
Por suerte, sí.
- Se me caía la casa encima, pero al no notar nada, sentí el peso de la crisis.
- Me estuve comiendo la cabeza hasta que morí desangrado.
- Y cuando el hombre despertó, el dinosaurio aún dormía.
Edgar Carbache





- Y cuando Nerón vio que los bomberos llegaban, dejó de tocar la lira y maldijo.
Nil Castelltort





- La pluja
Plou, em mullo, no hi ha res a fer.
Mario Álvarez





- Si le hubieran dicho la famosa frase "de lo que se come se cría" antes de comer oreja de cerdo, todo hubiera ido mucho mejor.
Nil Castelltort





- L'alien contemplà espaordit les senyals electromagnètiques de l'escàner des de l'òrbita del planeta.
Esgarrifat, va avortar la maniobra de descens i posà ràpidament rumb cap a la seva galàxia.
Amb OT no hi ha futur pel programa SETI...
- La dona està distreta,
les tisores li rellisquen.
L'orella sembla una miqueta escapçada.
No hi ha sang i quasi no es nota.
No hi han mai queixes dels clients.
Aquí a la funerària...
- A l'exterior del bar les sirenes de la policia eixordaven amb els seus udols.
-Potser no és tan mala idea fitxar un davanter brasiler... -va pensar l'home tot mirant-se les mans tacades de vermell-.
A l'interior els cadàvers i els bassals de sang també bramaven els perills del fanatisme en el futbol...
David Prat





-"Políglota"

Cuando la besé noté que era bilingüe.
Nil Castelltort


HAIKUS





-“La parabòlica”
Darrere d'una arbreda
mil i una fulles i un escarabat
dansen al vent.
Sergi Gómez Ortínez





- Cuatro colores,
pinto cuatro etapas,
con sus colores.
- Los campos brillan,
un cuerpo estirado
nos tapa flores.
- Zona oscura,
el sol no se asoma
si las estrellas.
- Una cigarra,
con su musicalidad.
Él nos absorbe
- La primavera,
el camino del norte
divisa el sol.
- Nuestro invierno.
Herido el camino,
difícil el andar.
Mario Álvarez





- “Pluja”
El dia és moll.
Els ocells frisen per volar
enmig del vent i la tempestat.
Sergi Gómez Ortínez





- La llum del Sol
il·lumina
Bon dia, llum!
Elisabet Domènech Marcè


PD: perdoneu, però només he pogut penjat aquestes fotos ; en un altre moment penjaré unes quantes més.












Read More 52 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

Lo mejor que le puede pasar a un cruasán




Bueno, después de hacer la presentación en clase, me toca hacerlo en el bloc =) Prometo, esta vez, ser breve :(

A todos nos gusta leer una buena novela, interesante, atractiva y que te engancha. Más si es de misterio y con una buena trama. Pero si además de todo esto le añadimos una buena dosis de humor, el resultado se convierte en imprescindible para todos aquellos que quieran disfrutar y reír al mismo tiempo.
El primer libro de Pablo Tusset me ha hecho disfrutar como un enano, el protagonista, Pablo Miralles, en el libro da un recital de humor y de como ser un elegante y galán caradura. Pablo es un vago sin trabajo, drogadicto, borracho y que acostumbra a frecuentar en los prostíbulos. Sin embargo, y a pesar de todo esto, es una persona muy lista e inteligente pero que no explota todo su saber para sacarle provecho, al menos no para aquello que entendemos como "provechoso".

Justamente, la trama rodea a su familia, ya que secuestran a su hermano (Sebastián Miralles, el hermano ejemplar, disciplinario y responsable que dirige la empresa familiar de su padre) y Pablo se encarga de investigar su desaparición (junto con la mujer alcohólica de su hermano, Gloria). Sebastián desaparece con su secretaria, lo cual puede parecer que su desaparición es una simple fuga de amantes...o no... Y hasta aquí puedo leer (juasjuasjuas, que chiste más bueno xDDD), contar más sería desvelar la intriga de muchas páginas que dando vueltas a lo mismo acaban conduciendo toda la trama por el camino más inesperado y remoto que hubiéramos podido imaginar.

Recomiendo este libro a todos los que quieran reírse en cada una de las 471 páginas que tiene la novela y que se hacen muy amenas.
Éste ha sido de los libros que más me han gustado (no el que más me ha gustado, eh?!) y que me han hecho posicionarme muy cerca de toda la lectura humorística.

Llibres que m'estic llegint: ¡Guardias!¿Guardias? de Terry Pratchett, y Crònica de la Independència, de Patrícia Gabancho. El primer és una novel·la de ficció i d'humor, i el segon és un llibre també de ficció (tot i que realista) i, potser alguns ho poden pensar, però no és d'humor ;)


Gràcies als que hagueu arribat fins aquí!
Salut!
David.
Read More 19 comentarios | Publicat per en/na David edit post

Kafka i la nina que se'n va anar de viatge




Bé, com veig que últimament tenim el tema del bloc una mica parat us vull presentar un nou llibre que fa un parell de setmanes que em vaig acabar de llegir. Me'l va deixar la meva companya de l'ànima, i ja només per això, ja és una mica especial.


El títol del llibre és Kafka i la nina que se'n va anar de viatge , escrit per Jordi Sierra i Fabra i me'l van deixar per aquest vici insà que tinc de fer llegir La metamorfosi de Kafka a 4t d'ESO.


Aquest llibre està editat a Empuries i és força breu....no recordo las pàgines , però és molt ràpid de llegir.


Explica la història d'una nena que perd una nina en un parc de Polònia i que es troba a Kafka mentre plora desconsoladament. Per intentar consolar-la, Kafka li diu que ell és un carter de nines i que sap del cert que la seva nina ha marxat de viatge i que d'aquí a poc l'escriurà una carta per explicar-li el motiu del seu viatge.


Durant un temps, Kafka haurà de crear cada dia una carta escrita per la nina i on explica coses de diverses ciutats i païssos que visita.


Existeix una "llegenda" que diu que , veritablement, aquesta nena va existir i que les cartes van ser escrites per Kafka...però mai s'han localitzat i ha quedat com això...."una llegenda".




Llegir aquest llibre m'ha fet venir a la memòria una de les meves pel·lícules preferides: Amelie , on la protagonista fa que un nan de jardí marxi de viatge i li envii al seu amo, que resulta ser el pare d' Amelie, una foto de cada lloc que visita.


Una peli molt tendre i un llibre tendríssim.


Potser no és el vostre estil...però és un bon llibre.




Que tingeu una bona lectura!!!
Read More 51 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post



Hoy os quiero presentar los dos títulos que me han tenido hipnotizada durante unas semanas. Fueron pocas , ya que tuve la necesidad, no de leer sin parar , sino de deborar las dos novelas, porque me engancharon como hace tiempo no me enganchaba una lectura.


Los hombres que no amaban a las mujeres y La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina forman parte de una triología que su autor, Stieg Larson, no pudo ver publicadas pues murió de un paro cardiaco poco después de entregar el último manuscrito a la editorial que tenía los derechos de sus obras.




La primera parte, titulada Los hombres.... nos cuenta la historia paralela de dos personajes que no se conocen y que pertenecen a mundos diferentes. Por una parte, está Mikael, periodista financiero de cierto renombre que será denunciado por un rico empresario sueco y será acusado de difamación y deberá cumplir dos meses de cárcel.


Por otra parte está Lisbeth, una chica muy misteriosa, llena de piercings y tatuajes que está tutelada por el gobierno, pues parece ser que esconde un turbulento pasado.


De manera casual , estos dos personajes unirán fuerzas para descifrar un misterio que hace más de 30 años que mortifica al Sr. Vanger: la desaparición de su sobrina más querida.


Detrás de esta misteriosa desaparición se esconde un gran secreto que ambos protagonistas deberán descifrar.




La chica que soñaba con una cerilla.....es la continuación del libro anterior. Aunque la historia de la familia Vanger ya se ha resuelto, todavía hay muchos cabos sueltos de la vida de ambos protagonistas sin atar.


Este segundo libro se centra en una investigación sobre trata de blancas y posteriormente, con la muerte del periodista que investiga este caso, todo se complica demasiado para Lisbeth.




Los libros son geniales. No quiero alargarme más pero recomiendo...cuando tengáis tiempo que leáis esta colección. Las sorpresas te invadirán constantemente y poco a poco podrás desenredar la enmaraña que se crea alrededor de los protagonistas y los compañeros que los rodean
Read More 32 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post

LES FILLES DE LES TEMPESTES


LES FILLES DE LES TEMPESTES
L’enigma Maia
by Jordi Sierra i Fabra


La nostra història s’inicia en una ciutat anomenada Barcelona on la Georgina Mir, coneguda per a tots com Joa, viu. Té divuit anys i fa uns quants anys la seva mare va desaparèixer misteriosament deixant-la, juntament amb el seu pare, Julià Mir, un arqueòleg molt famós, sola i sense respostes. El seu pare busca la seva mare i, el 27 de novembre de 2012, l’ambaixada espanyola a Mèxic la truca dient-li que el seu pare ha desaparegut. Llavors, viatja a Palenque, Mèxic per intentar descobrir què li ha passat el seu pare. A partir d’aleshores, viatjarà per diferents llocs de Mèxic i a altres països del Centre-sud d’Amèrica per acabar descobrint la veritat del misteri que envolta aquestes misterioses desaparicions.
Aquest llibre m'ha agradat, sobretot, pel fet que expliqui coses més o menys fantàstiques usant un ambient real: Barcelona, Mèxic... i sabent que l'autor assegura que tots els llocs desrcits són reals, existeixen i només al final del llibre explica una situació completament fantàstica.
Aquest llibre publicat el març de 2008, possiblement per Sant Jordi que va ser quant me’l vaig comprar jo, i és la primera part de “Les filles de les Tempestes”, la trilogia que també inclou “La creu del Nil”, publicat el novembre, i “El cinquè cristall” que encara no s’ha publicat.
Per si a algú li interessés també hi ha la versió castellana: “Las hijas de las tormentas”, tot hi que jo recomano la lectura en català.
Fins la pròxima entrega de...

LES FILLES DE LES TEMPESTES
Read More 61 comentarios | Publicat per en/na Pugno per flumine vitae edit post















Ara que li he trobat el "gustillo" a això de penjar fotos. I com hi havia tantes fotos i , sembla ser , que no tothom havíem sortit he decidit posar unes quantes més. No sé que serà el següent, potser fer-me "hacker" com diu alguna.Jajajaja. ( riure malèvol )
Read More 70 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post










Les esperades fotos del podcast. Veus Sabina "lo prometido es deuda". Ara només falta escoltar el programa. Jo ja tinc moltes ganes i vosaltres?. Bé, srta.Solà i David, ara provaré de penjar tot això a veure si tinc èxit.
Read More 15 comentarios | Publicat per en/na Alícia Corral edit post

VISITA DE MOSSEGALAPOMA

Estareu d'acord amb mi que avui ha estat un gran dia per al nostre blog. Ens han visitat els companys de mossegalapoma -el Tomàs, el Ludo, la Irene i el Raimon (l'Arnau hi era en esperit)- per enregistrar el seu podcast setmanal. Ha sigut una xerrada molt interessant. Ells s'han interessat per com va sorgir la iniciativa del blog. L'Alícia i jo hem fet el que hem pogut: ella amb la grip i jo amb l'afonia. Sort que vosaltres també us heu explicat molt bé. El que els ha cridat més l'atenció ha estat que vosaltres heu portat la inicitaiva en tota aquesta moguda, les professores només us hem recolzat i, de passada, hem anat aprenent. Sembla ser que el que hem fet és molt important. El Ludo i el Tomàs ho han remarcat molt. I ha quedat clar que saben del que parlen, oi? Bé, jo no sé si és tan important el que hem fet. Només sé que hem aconseguit, amb escreix, el que ens havíem proposat les professores en un inici: aconseguir que la lectura no fos sinònim d'obligació, d'un pur tràmit i res més.

Què us ha semblat a vosaltres?

Read More 43 comentarios | Publicat per en/na Geni Solà edit post

Llums del Nord i La daga






Nom: Llums del Nord
Nom original: Northern Lights
Autor: Philip Pullman
Serie: La Materia Oscura


La protagonista és una nena de 12 anys que viu a un Oxford d'un món paral·lel al nostre, allà descobreix que volen enverinar el seu tiet i a partir d'aqui li apereixeran aventures on les haurà d'anar superant per poder arrivar al Nord, quan el rector li dona l'aletiometre, un dels 7 que hi ha en el món, començarà a viure una aventura per terres gelides, aventures amb bruixes, osos encuirasats...

El món on es troba Lyra és un món com el nostre però on existeix la magia, le bruixes i on es poden viure moltes aventures per terra, mar i cel però s'ha de tenir en compte que no es el mateix món que el nostre, i que s'ha d'anar descobrint els misteris d'aquell llegint el llibre.

Recomano llegir-lo a persones que vulguin "conèixer diferents móns" i enlairar-se en un llibre ple d'aventures, magia i misteris per descobrir.





Nombre: La Daga
Nombre Original:The Subtle Knife
Autor: Philip Pullman
Serie: La Materia oscura



En el primer nuevo mundo en el que entra, Lyra conoce a un niño de doce años de edad llamado Will Parry, que proviene del Oxford del universo del lector y está huyendo de las autoridades. Ha matado accidentalmente a un hombre para defender a su madre enferma, que padece un caso grave de trastorno obsesivo compulsivo.
Viajan a través del silencioso y ominosamente vacío mundo de la Cittàgazze para encontrar respuestas a sus muchas preguntas; a la vez, crece la sensación en ellos de que hay algo especial acerca de este mundo.

Lyra continúa su viaje en el otro mundo y llega a una ciudad llamada Cittàgazze, que carece de personas adultas debido a unas criaturas llamadas Espantos (espectros), que se alimentan del alma de los adultos. Aquí, Lyra conoce a Will Parry, un niño de doce años procedente de nuestro mundo, después de matar a un hombre para proteger a su madre mientras emprendía la búsqueda de su padre John, el padre de Will Parry, que era explorador, desapareció cuando él era pequeño y Will tuvo que preocuparse durante gran parte de su propia vida y de la su madre, la cual padece alguna clase de enfermedad mental. Un día, entran unos hombres en su casa en busca de las cartas que envió su padre a su madre antes de desaparecer y Will mata a uno de ellos accidentalmente. En Cittàgazze vivirá una de las aventuras más importantes y será la que llevará a Will hasta la Daga Sutil, una hoja finísima capaz de cortar el fino tejido que separa los diversos mundos, conviertiéndose en el portador de la daga y, después de un encuentro con brujas procedentes del mundo de Lyra, continúan juntos su viaje. Lyra es capturada por su siniestra madre, la señora Coulter, la cual ha averiguado que una profecía dice que Lyra será la próxima Eva...
Y para acabar la trilogía falta El catalejo lacado, donde se descubrirà la verdad e todo el misterio relacionado con el polvo...
Mario Álvarez 4rt ESO
Si acabo el tercer llibre potser el presentaré.
Read More 60 comentarios | Publicat per en/na Mario edit post

El curiós incident del gos a mitjanit


Títol: El curiós incident del gos a mitjanit
Títol original: The Curios Incident of the Dog in the Nighttime
Autor: Mark Haddon
La Magrana, 2004
269 pg.
ISBN 84-8264-187-2.


Data de l'exposició: 26 de gener de 2009
Expositora: Elisabet Domènech, 4t A

El llibre que avui us presento és una novel·la que em va deixar la meva tieta al octubre i no és pas cap best-seller ni res d’això, però, jo crec que és un llibre que tot adolescent s’hauria de llegir per intentar entendre una mica més la societat i el món que ens envolta.

És la història d’un noi de 14 anys, en Christopher, que pateix un trastorn lleu d’autisme.
Ell des de sempre ha portat una vida molt organitzada i ordenada i no li agraden els imprevistos. Observa tot el seu voltant i es fixa en milers de detalls que la resta d’humans no percebem, però quan capta massa informació s’atabala i s’embolcalla al terra amb els braços sobre el cap.
No és capaç d’interpretar les cares de les persones, ni els acudits, ni els dobles sentits i ell mai riu, tot i això, ell s’ho passa bé plantejant-se problemes de matemàtiques i resolent-los.
Fins ara la seva vida ha anat bé però la mort del gos de la veïna farà que comenci a moure’s més enllà dels límits, el Christopher voldrà complir la missió de descobrir l’assasí d’en Wellington, el gos.

A mi m’ha sorprès moltíssim la manera de ser i la forma de vida que porta: els seus costums, hàbits, gustos, fixacions...
Desprès de llegir-lo, t'adones que és realment sorprenent la manera de veure el mòn que tenen i la mentalitat amb la que viuen el dia a dia. Jo crec que en el fons, tots pensem en algun moment de la nostra vida, en més o menys grau, com ells.

Llegiu-lo, us sorprendrà!

Per Elisabet Domènech,
La quarta entrega de Crepúsculo, A trenc d’alba, en mans.
Read More 18 comentarios | Publicat per en/na Elisabet edit post

Cuentos para pensar

Cuentos para pensar es un libro de Jorge Bucay, un médico psiquiatra y psicoterapeuta argentino.
Este libro trata sobre psicología aplicable a la vida cotidiana. La intención del autor queda muy clara con una frase que está en la portada, que dice: los cuentos sirven para dormir a los niños y para despertar a los adultos.
Cuentos para pensar es un conjunto de cuentos y cada uno tiene un significado sobre el que reflexionar. Pero el autor no quiere darnos directamente el significado, sino que prefiere que cada uno saque sus propias conclusiones acorde con su forma de ser y de pensar.
Los cuentos que hay en este libro tratan sobre temas muy diversos, podemos encontrar amor, codicia, amistad... Todos los relatos son sencillos, y si no reflexionas sobre ellos pueden parecerte una tontería.
A mi me ha gustado mucho este libro porque te ayuda a reflexionar sobre aspectos que pueden afectarte en el día a día.
No me quiero enrollar mucho, por lo tanto lo voy dejando aquí.
Espero que os lo leáis :D
Read More 24 comentarios | Publicat per en/na Mònica Cervera edit post

el diari vermell de la Carlota

Escrit per Gemma Lienas


El diari vermell tracte sobre el sexe però aquesta autora ha escrit altres llibres que tenen com a protagonista la Carlota com el Diari lila, blau, Et’s galàctica Carlota, Així és la vida...

Al principi la Carlota solament volia escriure el diari per buscar informació sobre el sexe perquè creia que el joves estaven mal informats però va conèixer el Flanagan i va decidir escriure també la seva relació d’amor. També hi ha Diari vermell del Flanagan que explica l’historia d’amor des del punt de vista del noi. (personalment m’agrada més el de la Carlota).

És un llibre molt fàcil de llegir i el tema del que tracta sol interessar a la majoria de adolescents. Esta escrit en forma de diari i d’altres en forma de novel·la. Hi ha molta informació sobre el sexe que la Carlota va recollint i explicant a mesura que avança el llibre.



Per fi he penjat a la meva primera ressenya tal i com li vaig prometre al David i a la senyoreta Solà! jaja

Molts petonets a tots!!! mua

Read More 45 comentarios | Publicat per en/na Anònim edit post

Sin noticias de Gurb

Aun que mentida puede parecer, hoy voy a hacer la reseña en castellano de un libro en castellano, siguiendo así con la lógica ya que no encontraría ni encuentro coherente escribir en catalán cuando me he leído el libro en castellano.

Dicho esto, prosigamos:

Os presento el primer libro –y no el último- que me he leído de Eduardo Mendoza: Sin noticias de Gurb. Eduardo es un escritor natural de Barcelona, vivió durante nueve años en Nueva York, y allí es donde se da lugar la creación de este libro. A priori empezó a escribir esta novela literaria sin el fin de llegar a publicarla, a decir verdad, la escribió durante un tiempo de sequía literaria –que todos los escritores sufren- y la abandonó una vez llegadas las veinte páginas escritas, sin darle la más mínima importancia.

Eduardo colaboró tiempo después en el periódico EL PAÍS, en cuyo publicaba a partes toda la novela, terminándola al mismo tiempo que la iba publicando, ya que solamente tenía escritas las veinte primeras páginas y en formato libro alcanza las 143.

Una vez concluyó con las publicaciones en el periódico, le propusieron agrupar todas las partes de la novela y juntarlas para publicarlas en forma de libro. Así fue, a pesar de que Eduardo creyera que un libro re-editado (por así decirlo) no tendría éxito alguno, y Sin noticias de Gurb es el libro más vendido de Eduardo Mendoza

Hecha la introducción, faig cinc cèntims de lo que me pareció el libro.
Sin noticias de Gurb es un libro de ficción totalmente humorístico, de la primera hasta la última página, que quiere y se ríe un poco de todo en general. La historia transcurre en la ciudad de Barcelona. Llegan de repente dos extraterrestres a la tierra, el lugar de aterrizaje no es Washington esta vez (siempre, en todas las películas los extraterrestres aterrizan en Washington) sino que lo hacen en Sardanyola.

Gurb (un extraterrestre) sale de la nave cumpliendo las ordenes del otro extraterrestre (su superior), pero lo hace tomando forma humana. Para pasar desapercibidos adopta la apariencia de Marta Sanchez.
El otro extraterrestre que no recibe noticias de Gurb, decide también adoptar una forma humana, convirtiéndose así en el conde-duque de olivares.
Aquí es cuando empieza su aventura. Gurb se pierde por la ciudad de Barcelona, con la forma de Marta Sanchez, y su compañero lo busca desesperadamente.
Ambos tienen un desconocimiento total de la tierra, de sus habitantes, de todo en general.

Es un libro realmente divertido, muy divertido, satírico y muy recomendado para pasar unos muy buenos ratos.
Sin embargo, yo me he encontrado un pequeño problema generacional, en realidad ha sido bastante grande, ya que me ha impedido captar una parte importante de la ironía del libro, ambientando en el 1990. Sin duda alguna es un libro indispensable para la gente que conoció mejor esa época, pero que repito, lo recomiendo a todos aquellos que quieran gozar de una divertida y humorística lectura.

La exposición del libro la haré el 28 de enero en clase.

Gracias a los que habéis llegado hasta aquí!
Mercès als que hagueu arribat fins aquí!

Pròxims llibres a llegir: El asombroso viaje de Pomponio Flato (de Mendoza) y... Lo mejor que le puede pasar a un cruasán (de Pablo Tusset)!!!!

Salut!

PD: Me'n dono compte de la llargada del post una vegada publicat... em sap greu però no hi puc fer res, m'enrotllo més que una persiana...
Read More 12 comentarios | Publicat per en/na David edit post

Ressenya de "La Marató de TV3"

Enguany la Marató de Tv3 (bé, l'any passat :S) va dedicat la seva recol•lecta de diners per subvencionar i ajudar a la recerca de noves solucions i remeis per combatre les malalties mentals greus.

Per accentuar aquesta recol•lecta, la marató ha publicat un llibre on hi intervenen 8 grans escriptors de la literatura catalana. Uns més coneguts que d'altres, però tots junts i units per una mateixa causa.

Avui, doncs, faré la ressenya d'aquest fabulós i interessant llibre, que si no vaig errat, encara es pot trobar a les llibreries.

Els vuit escriptors que hi col•laboren són:

Najat el hachmi – D’origen marroquí va venir a Catalunya amb 8 anys. L’any 2008 va guanyar el premi Ramon Llull “L’últim patriarca”. Un importantíssim premi que s’atorga anualment.

Piti español – Conegut guionista català

Martí Gironell – Periodista català que ha treballat en diverses emissores de ràdio i ha treballat com a presentador de TV3. Ha escric uns quants llibres, entre els quals hi ha el seu últim: La venjança del bandoler.

Gemma Lienes – Ha guanyat entre d’altres premis, el Premi Ramon Llull de les lletres catalanes. Ha escrit molts llibres, entre d’altres el diari vermell de la Carlota o atrapada al mirall.

Carme Riera – Ha escrits molts llibres, sobretot novel•les, i ha guanyat (entre d’altres) el premi Nacional de la Generalitat de Catalunya, el 2001.

Maria Mercè Roca – Ha escrit 14 novel•les i un bon repertori de textos narratius breus. El 1985 va guanyar el premi Mercè Rodoreda i el 2000 el premi Ramon Llull de Novel•la.

Sílvia Soler – Ha publicat prop de 11 obres literàries i ha guanyat diversos premis a nivell català.

Matthew Tree – Escriptor català de procedència anglesa, va venir el 1980 a Catalunya i va aprendre català. Ha escrit 11 llibres i ha participat en 9 altres llibres i guanyador de molts premis i condecoracions per la seva gran tasca per la cultura i la llengua catalana.

Tots ells, a excepció de l'últim, han escrit 8 relats inventats (tot i que també val a dir que la Gemma Lienes s'ha basat en gran part amb la història del seu pare) que tracten el tema ja esmentat (trastorns mentals i malalties mentals). En Matthew Tree, però, i segons el meu parer el relat més interessant del llibre, explica una experiència viscuda per ell mateix, sent ell el protagonista -per desgracia- i on relata sense cap mena de temor o vergonya tot el que li ha passat.
Ell tenia -i té- un trastorn mental que fins als 20 anys no es va poder començar a controlar, la qual cosa ha fet que n'hagi vist de tots colors i les hagi passat ben magres.
Ell és un viu exemple de que tot i tenir al seu càrrec una malaltia com aquesta, amb medicació, esforç i esperança es pot aconseguir superar-ho, i no només això, sinó fer una vida totalment normal i ser -fins i tot- un gran escriptor.

Tots els vuit relats, però, són magnífics i diu molt d'ells el fet d'haver-los escrit sense rebre absolutament res a canvi, de manera altruista i solidaria.

Recomano aquest llibre a tothom, és una lectura per tots els públics i molt interessant, el fet de ser vuit relats es fa molt més amè i no sembla que hi hagi 120 pàgines, és de lectura ràpida. D'aquesta manera, a més a més, també es col•labora amb la Marató i ajudem als que més ho necessiten.

Gràcies als que hagueu arribat fins aquí!
Pròximament, ressenya del llibre: Sin noticias de Gurb.

Salut!
Read More 9 comentarios | Publicat per en/na David edit post
Missatges més recents Missatges més antics Inici

Club de lectura

  • Nosaltres
      Aquest vol ser un espai obert a tots els alumnes d'ESO del col·legi Monalco: un punt de trobada per poder parlar de llibres que depassi les aules i converteixi la literatura en alguna cosa viva de veritat.
  • Arxiu del bloc

    • ►  2020 (1)
      • ►  04/12 - 04/19 (1)
    • ►  2016 (1)
      • ►  08/28 - 09/04 (1)
    • ►  2014 (12)
      • ►  03/16 - 03/23 (1)
      • ►  03/02 - 03/09 (7)
      • ►  02/16 - 02/23 (1)
      • ►  02/09 - 02/16 (1)
      • ►  01/26 - 02/02 (2)
    • ►  2013 (2)
      • ►  03/31 - 04/07 (1)
      • ►  01/06 - 01/13 (1)
    • ►  2012 (2)
      • ►  12/16 - 12/23 (1)
      • ►  11/18 - 11/25 (1)
    • ►  2011 (4)
      • ►  09/11 - 09/18 (1)
      • ►  05/29 - 06/05 (1)
      • ►  03/20 - 03/27 (1)
      • ►  01/30 - 02/06 (1)
    • ►  2010 (14)
      • ►  10/24 - 10/31 (1)
      • ►  10/03 - 10/10 (1)
      • ►  08/15 - 08/22 (1)
      • ►  07/25 - 08/01 (1)
      • ►  06/20 - 06/27 (1)
      • ►  06/13 - 06/20 (1)
      • ►  05/09 - 05/16 (1)
      • ►  04/18 - 04/25 (1)
      • ►  03/28 - 04/04 (1)
      • ►  03/14 - 03/21 (1)
      • ►  02/21 - 02/28 (1)
      • ►  02/07 - 02/14 (1)
      • ►  01/31 - 02/07 (1)
      • ►  01/10 - 01/17 (1)
    • ▼  2009 (29)
      • ▼  12/20 - 12/27 (1)
        • CLUB LECTURA 1º ESO
      • ►  12/13 - 12/20 (1)
        • Claymore, Norihiro Yagi. (Ed. Glénat)
      • ►  11/29 - 12/06 (1)
        • Saga de Crepuscle,Stephany meyer ( Ed. alfaguara)
      • ►  10/25 - 11/01 (1)
        • La muerte de Venus, Care SANTOS (Espasa)Feia mesos...
      • ►  10/18 - 10/25 (1)
        • T'estimo si he begut
      • ►  09/27 - 10/04 (1)
        • EL FRÍO MODIFICA LA TRAYECTORIA DE LOS PECESLa rut...
      • ►  09/06 - 09/13 (1)
        • Perdona si et dic amor
      • ►  08/23 - 08/30 (1)
        • Maya Fox, L'escollida
      • ►  08/09 - 08/16 (2)
        • ''La puta feina''
        • Imagino que todos vosotros estáis leyendo y que es...
      • ►  07/12 - 07/19 (1)
        • Bloqueros monalqueros, por fin he completado la tr...
      • ►  06/28 - 07/05 (2)
        • El Silenci de Gaspar Hernández
        • Inauguració Bloc d'estiu amb Francesc Miralles
      • ►  05/31 - 06/07 (1)
        • LA PELL FREDA i PANDORA AL CONGO, Albert Sánchez P...
      • ►  05/24 - 05/31 (1)
        • "Crònica de la independència"
      • ►  04/26 - 05/03 (2)
        • Sense títol
        • Lo mejor que le puede pasar a un cruasán
      • ►  03/22 - 03/29 (1)
        • Kafka i la nina que se'n va anar de viatge
      • ►  03/08 - 03/15 (1)
        • Hoy os quiero presentar los dos títulos que me han...
      • ►  02/22 - 03/01 (1)
        • LES FILLES DE LES TEMPESTES
      • ►  02/08 - 02/15 (2)
        • Sense títol
        • Sense títol
      • ►  02/01 - 02/08 (1)
        • VISITA DE MOSSEGALAPOMA
      • ►  01/25 - 02/01 (2)
        • Llums del Nord i La daga
        • El curiós incident del gos a mitjanit
      • ►  01/18 - 01/25 (1)
        • Cuentos para pensar
      • ►  01/11 - 01/18 (3)
        • el diari vermell de la Carlota
        • Sin noticias de Gurb
        • Ressenya de "La Marató de TV3"
    • ►  2008 (11)
      • ►  12/28 - 01/04 (1)
      • ►  12/21 - 12/28 (1)
      • ►  12/14 - 12/21 (1)
      • ►  12/07 - 12/14 (1)
      • ►  11/16 - 11/23 (1)
      • ►  11/09 - 11/16 (2)
      • ►  11/02 - 11/09 (2)
      • ►  10/26 - 11/02 (1)
      • ►  10/05 - 10/12 (1)

    Enllaços

    • Web d'en Matthew Tree
    • Web d'en Francesc Miralles
    • Web d'en Màrius Serra
    • Web d'en Quim Monzó
    • Web de Mossegalapoma.cat
    • Web de joescric.cat
    • Web de yoescribo.com
    • Llibres en català
    • Web del Monalco

    Labels

    • amor
    • drama
    • humor
    • intriga
    • juvenil
    • misteri
    • novel·la
  • Cerca






    • Inici
    • Posts RSS
    • Comments RSS
    • Edita

    © Copyright Club de lectura. Tots els drets reservats.
    Designed by FTL Wordpress Themes

    Torna amunt